Kolumni: Onko Jesse Puljujärvi valmis NHL:ään?

Jesse Puljujärven alku NHL:ssä 2016-2017 ei ehkä ollut sitä mitä häneltä odotettiin. Ongelmia oli niin englannin kielen kanssa sekä uuteen liigaan sopeutuminen oli Puljujärvelle liian iso muutos.

Puljujärvi aloitti hienosti ensimmäisen NHL-ottelunsa iskemällä maalin Calgary Flamesia vastaan, mutta tämän jälkeen nuorukainen ei saanut niin paljoa peliaikaa kuin olisi toivonut. Puljujärvelle kertyi NHL:ssä lopulta kahdeksan tehopistettä 28 ottelussa, ennen siirtoa AHL:ään.

AHL teki hyvää Puljujärvelle 

Farmissa Puljujärvi sai lisää vastuuta. Hän pääsi pelaamaan Bakersfield Condorsin ykkösketjussa ruotsalaissentteri Anton Landerin kanssa, joka oli yksi AHL:n tähtipelaajista. Puljujärvelle kerääntyi mainiot 28 pistettä 39 ottelussa.  Siirto AHL:ään oli Puljujärvelle pelkkää plussaa, koska hän pääsi pelaamaan nopeampia ja fyysisempiä pelejä, mitä NHL:ssä tulee tarvitsemaan. Aika on varmasti ollut englannin kielen oppimiselle todella hyvää.

Mitä Puljujärveltä voi odottaa ensi kaudella?

Puljujärven kohdalla kannattaa pitää odotukset maltillisena, koska NHL:ään murtautuminen on vaikeaa. Patrik Laineen kaltaiset yksilöt, jotka tekevät 36 maalia ensimmäisella kaudellaan, ovat harvinaisia poikkeuksia. Puljujärveltä kaivataan itsevarmoja esityksiä sekä parempaa kemiaa ketjukavereiden kanssa. Puljujärvellä on kuitenkin mahdollisuudet 30-40 pisteeseen, kunhan pysyy terveenä tai ei joudu AHLää. kokemusta etsimään.

Edmonton Oilersin valmentaja Todd McLellan on kertonut medialle Oilersin uudet ketjut. Puljujärvi pääsee pelaamaan kolmanteen ketjuun Ryan Nugent-Hopkinsin sekä uuden hankinnan Jussi Jokisen kanssa, jonka kokemus tulee ehdottomasta auttamaan nuorta Puljujärveä sopeutumaan liigaan paremmin.

NHL kausi alkaa 5.10.

Jonathan Kajander