Kolumni: Suomen tulevaisuus keihäänheitossa näyttää surullisen synkältä

Keihäänheitto on laji, jossa Suomi on monta vuosikymmentä ollut menestynyt, mutta nykään tulevaisuus näyttää erittäin synkältä. Tero Pitkämäki ja Antti Ruuskanen ovat lähinnä olleet Suomen ainoat toiveet menestykseen keihäänheitossa, mutta nykyään kilpailu on paljon kovempaa mitä oli 10 vuotta sitten.

Kilpailu koventunut

Kilpailu on nykyään paljon kovempaa kuin 10 vuotta sitten. Katselin tossa miesten keihäänheiton MM-finaalia muutama kuukausi taaksepäin ja edes 88 metriä ei riittänyt mitaliin. Jos vertaa sitä 10 vuotta sitten kun Tero Pitkämäki voitti MM-kultaa 88 metrin heitolla ja nyt tänä vuonna Saksalainen Joahnnes Vetter Voitti MM-kultaa 89,89 metrin heitolla. Tsekkiläinen Jakub Vadlejch ei ollut Vetteristä kaukana sillä hän heitti 89,73. Kolmanneksi tuli toinen Tsekkiläinen Petr Frydrych heitolla  88,32. Pitkämäki tuli viidenneksi heitolla 86,94.

Tulevaisuus ei näytä hyvältä

Tulevaisuus näyttää erittäin huonolta sillä Suomella ei ole oikein ketään keihäänheiton lupausta niinkuin ennen vanhaan kun Pitkämäki ja Ruuskanen olivat nuoria lupauksia. Tämän takia 2020 Tokion olympialaiset ovat nyt iso kysymysmerkki: nähdäänkö siellä yhtään Suomalaista heittämässä?. Lähinnä ainoa toivo on että Pitkämäki ja Ruuskanen pysyvät kunnossa. Vain sillä lailla meillä voi olla edes jotain toivoa.

Lähteet:

Yle Urheilu

Ilta-Sanomat

Toimittaja: Miku Rosenbröijer 

Kuva: Roosa Sallila