Helsingin keltaiset kiiturit

Vuonna 2016 Helsingin kaupunki aloitti nykyisen kaupunkipyörähankkeen yhteistyössä Clear Channel Suomen kanssa.

Clear Channel Suomi hankki mainoskumppanikseen Alepan ja näin syntyi ”Alepa-fillarit”. Ensimmäisenä vuonna näitä fillareita löytyi Helsingistä 500 kappaletta ja 50 pyöräasemaa. Vuonna 2017 pyöräjärjestelmä kolminkertaistui. Pyöriä oli käytössä 1500 kappaletta ja pyöräasemia puolestaan 150 ympäri Helsinkiä.

Aleksi KylmälahtiPyörän saa käyttöönsä rekisteröitymällä palveluun verkossa, jonka jälkeen saat oman pyörätunnuksen ja päätät oman pin-koodisi. Voit myös liittää matkakorttisi pyörätunnukseesi, jolloin tarvitset ainoastaan pin-koodia.

Aleksi Kylmälahti

Pyörän käytön vuosimaksu on 25€, viikko 10€ ja päivä 5€. Maksettuasi vuosimaksun pystyt käyttämään pyörää 30 minuutin ajan maksutta. Jos 30 minuutin aika ylittyy, lisäaika veloitetaan pankkikortiltasi. Lisäajasta veloitetaan seuraavasti: 1h=1€, 2h=3€, 3h=5€, 4h=7€ ja 5h=9€. Viisituntia on pyörän maksimikäyttöaika, jonka ylityttyä peritään 80€ viivästymismaksu.

Pyörät on mahdollista lukita vaijerilla mihin tahansa.

Pyörien suosio näkyy monella asemalla. Kaupunkipyörien saatavuustilanteen pystyy tarkistamaan: hsl.fi/kaupunkipyörät, kaupunkifillarit.fi

 

Kuvat ja teksti: Aleksi Kylmälahti