Korttitaikurin opissa

Edessäni on korttipakka, jonka alimmaisen kortti oli hertta kahdeksan, painan sen mieleen. Taikuri sekoittaa kortit erikoisella tavalla. Tämä jatkuu niin kauan kun kädestä loppuvat kortit.

Tuukka Rajanen, 19, nostaa pakan päällimmäisen kortin. Se kuulemma ennustaa minun korttini. Kortteja aletaan pinota kahteen kasaan ja lopulta jäljellä on kaksi korttia: ennustajakortti ja väärinpäin oleva. Se käännetään ja sieltä paljastui tuttu hertta kasi. Miten tämä on mahdollista?

Rajasen sorminäppäryys ja sekoitus taidot sokaisee amatöörin mökkipelaajan. Ei ihme, sillä tämä kasvatustieteiden ja psykologian opiskelija on harrastanut korttitemppuja noin viisi vuotta eikä loppua näy. Innostus taikuuteen on ollut kova jo pienestä pitäen, mutta yläasteikäisenä homma lähti kunnolla käyntiin.
– Isäni opetti osan tempuista, mutta suurimman osan olen katsonut Youtubesta, Rajanen kertoo temppujen ohessa.

Tuukka Rajanen sekoittaa kortteja temppuaan varten.

Itseoppinut korttitaikuri tekee temppuja temppujen perään ja joka kerta ällistyn enemmän ja enemmän. Kiinnostus lisääntyy korttitemppuja kohtaan ja haluan itsekin osata.

Rajanen lupaa opettaa jonkun helpon tempun, mutta näyttävimpien salaisuuksia en kuulemma koskaan saa tietää. Saan kolme korttia käteeni, joita minun pitäisi pyöritellä niin, että sama kortti on muka koko ajan päällimmäisenä. Yritän, mutta en onnistu. Rajasen malliesimerkki näyttää niin helpolta. Luovutan ja haluan tietää toisen tempun.

Rajanen lupaa opettaa alussa mainitsemani tempun. Hän näyttää sen vaihe vaiheelta ja vasta nyt ymmärrän kuinka vaikeaa temppujen opetteleminen on. Jokainen temppu pitää muistaa täydellisesti, sillä muuten se epäonnistuu. Tämän takia taikureilla, kuten Rajasellakin, on muistivihko.

Alan itse vihdoinkin tekemään temppua, mutta heti tulee ongelma, miten se menikään. Pienen avunpyynnön jälkeen ollaan jälleen tilanteessa, jossa on jäljellä kaksi korttia. Käännän ne ja sieltä paljastuu oikea kortti. Onnistumisen tunne valtaa mielen ja illan päätteeksi tunnen itseni taikuriksi sekä etuoikeutetuksi tietää kaikki salat.

Haluaisin jakaa temppujen salaisuudet muillekin, mutta taikurit eivät paljasta salaisuuksiaan.

 

Toimittaja: Ilona Lämsä
Kuvat: Evita Olenius