HIFK otti kiinni nousukarsinnoista

HIFK päihitti Tammisaarelaisen Ekenäs IF:n ykkösen kärkikamppailussa luvuin 0-3. Nämä kolme pistettä nostivat HIFK:n Ekenäsin ohi sarjataulukossa, kolmannelta sijalta toiselle. Tuomas Mustonen iski ottelun voittomaalin 57. minuutilla. 

Joukkueen kaksi edellistä ottelua päättyivät molemmat pistejakoihin. Heinäkuussa Helsingissä pelattu ottelu päättyi 1-1 ja toukokuussa pelatussa ottelussa Tammisaaressa ei näkynyt maaleja ollenkaan. Ottelusta odotettiin taas tasaista vääntöä sillä vastakkain asettuivat sarjan kaksi vähiten maaleja päästänyttä joukkuetta. Tämä ei pidä enään paikkaansa koska HIFK:n kolmella maalilla Ekenäsin puolustus tippui Ykkösen kolmanneksi tehoikkaammaksi. Pieneksi pettymykseksi jäi maaleitta jäänyt ja paljon puhetta herättänyt vasta 18-vuotias Aleksi Ollila joka on iskenyt 8 maalia tällä kaudella.

Jokaisella kärkikutosen joukkueella on mahdollisuudet vielä suoraan nousuun, sillä kuudentena istuva Haka on Ykköstä johtavaa KPV:tä perässä vain kymmenen pistettä, mutta näyttää siltä, että kauden isoimmaksi otteluksi jää 20.10. pelattava HIFK-KPV, joka saattaa ratkaista kuka pääsee suoralla sarjanousulla Veikkausliigaan.

Myös Tammisaarelaisella Ekenäsillä , AC Oululla ja FF Jarolla on vielä mahdollisuudet nousuun, mutta kuten Haka, he joutuvat luottamaan muiden joukkueiden tuloksiin.

HIFK:n nousu olisi seuralle taloudellisesti erittäin iso voitto, kuten myös muille seuroille, esimerkiksi HJK:lle. Stadin Derbyn poistuminen Veikkausliigan otteluohjelmasta vähensi Veikkausliigan mediakatsausta ja tämän takia ei vain HIFK:n, vaan myös HJK:n yleisömäärät ovat laskeneet HIFK:n pudottua Ykköseen.

HIFK seuraava vastustaja on JJK Jyväskylä. JJK:lla kotijoukkueena ei suuria odotuksia ole, kun seura on voittanut 12 kotiottelustaan vain kaksi. Ottelu pelataan 29.9. Jyväskylässä.

Ekenäs IF-HIFK 0-3

57′ Tuomas Mustonen 0-1

81′ Jani Backman 0-2

90+2′ Oma maali 0-3

 

Toimittaja: Frans Danakas

Kuvaaja: Sara Turunen