Ennakko: HIFK saa vastaansa entisiä liigapelaajia vilisevän RSS Panthersin

HIFK on onnistunut kääntämään alkukauden kaikki neljä otteluaan salibandyn Suomisarjassa voitoiksi. Panthers on pelannut kaksi ottelua vähemmän kuin vastustajansa. Panthers hävisi kauden ensimmäisen ottelun ja voitti toisen. Mistä lähtökohdista lähdetään perjantain peliin HIFK-RSS Panthers?

HIFK:n otteluun valmistavissa harjoituksissa oli kova vauhti.
Kuva: Peppi Kouti

Teksti: Jaakko Servo. Kuvat: Peppi Kouti ja Tinja Sallinen

HIFK:n ja Panthersin kauden ensimmäisissä peleissä on nähty paljon maaleja molempiin suuntiin, ja samaa voidaan odottaa perjantain ottelusta. Kotijoukkueen ja samalla koko sarjan tehokkain pelaaja on entinen liigapelaaja Tom Strömsten tehoilla 6+7=13. Panthersin tehokkain on niin ikään entinen liigapelaaja Teemu Metsälä tehoin 3+1=4. Maalivahdeista Hifk:n Olli Rikka on torjunut palloja 81,93:n torjuntaprosentilla. Panthersin Niko Intke torjuntaprosentti on 78,79. 

“Emme ole hävinneet noin pariin vuoteen, ainoastaan Classicille Suomen Cupin pelissä, joten hyvässä tahdissa ollaan neljän voitetun pelin jälkeen. Panthersia vastaan en ole ennen pelannut, mutta todella kovia pelimiehiä ennakolta tulossa vastaan”, HIFK:n monivuotinen kapteeni Tommi Vappula kommentoi illan kohtaamista ja alkukautta. 

Vappula lähtee luottavaisin mielin huomiseen peliin.

“En näe mitään ongelmaa, että emme ottelua hoitaisi, kotipeli ja kotiyleisö kun on takanamme.”

Tommi Vappula on kipparoinut HIFK:ta useamman vuoden ajan. Kuva:Tinja Sallinen

Uusi vastustaja

HIFK:n valmentaja-managerin Jani Helinin mukaan joukkueen runko on pysynyt samana, mutta uusia nuoriakin on tullut mukaan. 

 Helin kertoo, että kauden ensimmäisestä neljästä ottelusta on jäänyt hieman kaksijakoiset tunnelmat. “Olemme tehneet otteluista vaikeita, voitoista huolimatta.” 

Vastustajana Panthers on uusi tuttavuus. HIFK ja RSS Panthers eivät ole aiemmin kohdanneet ainakaan Helinin muistin mukaan.

 “Ennakolta kova joukkue kuitenkin tulossa vastaan perjantaina.”

HIFK:n valmentaja-manageri Jani Helin.
Kuva: Tinja Sallinen

Jatkaako HIFK:n Tom Strömsten (kuvassa alla) kovaa pistetehtailuaan ja miten ottelussa käy?. Se selviää huomenna Arena Center Myllypurossa kello 18.30 alkavassa ottelussa. 

Tom Strömsten johtaa salibandyn Suomisarjan ja HIFK:n pistepörssiä.
Kuva: Peppi Kouti