Otteluraportti: Oulunkylässä tykiteltiin verkot tötterölle!

Gnistan ja Ekenäs IF päättivät sunnuntain Ykkösen kierroksen 3-3 tasapelillä Oulunkylän Mustapekka Areenalla.

Ykkösen 18. kierros huipentui jännittävään maalijuhlaan Mustapekka Areenalla sunnuntai-iltana, kun Gnistanin vieraaksi saapui Ekenäs IF. Hyvässä kotivireessä ollut Gnistan tarvitsi kipeästi pisteitä selvitäkseen putoamisrajan yläpuolelle. Vettä satoi kaatamalla ottelun alkaessa ja hyvän ottelun merkit olivat ilmassa.

Ottelun ensimmäinen kunnon paikka nähtiin 11. peliminuutilla kun Gnistanin Hassan Sesay pääsi kulmapotkun jälkitilanteessa kokeilemaan noin 25 metristä. Tulinen veto oli upota yläkulmaan mutta EIF:n maalivahti Yann Alexandre Fillion venyi upeaan torjuntaan. 

Ensimmäinen puoliaika oli selvästi kotijoukkueen hallinnassa vaikka molemmilla joukkueilla oli vaikeuksia päästä kunnon maalipaikoille. Juuri ennen puoliaikaa Gnistan sai vapaapotkun noin 40 metristä. Ilmari Hiedan antama vapaapotku laskeutui Masar Ömerille joka tökkäsi pallon maaliin EIF-puolustajien kautta ja tilanne oli 1-0.

Toinen puoliaika alkoi EIF:lle kuitenkin loistavasti. Ottelun 52. peliminuutilla vieraille määrättiin rangaistuspotku kotijoukkueen käsivirheen johdosta. Xhevdet Gela astui ampumaan pilkkua ja sijoitti pallon varmasti vasempaan alakulmaan, tasoittaen näin pelin. Maali oli Gelan kauden kolmas osuma. Vain minuuttia myöhemmin oli kotijoukkueella taas juhlittavaa. Gnistan pääsi vastahyökkäykseen ja peliväline tarjoiltiin Lucas Moraikselle, jonka laukaus osui kuitenkin tolppaan. Irtopalloon ehti ensimmäisen Hidetoshi Wakui joka laukoi Gnistanin 2-1 johtoon. Maali oli Wakuin kauden toinen osuma.

Vain hetkeä myöhemmin olivat maalijuhlat taas pystyssä. Isäntien 3-1 maali syntyi, kun Lucas Morais karkasi pallon kanssa EIF-puolustuksen välistä ja nosti pallon yli EIF:n maalivahdin ja nappasi tililleen kauden toisen osumansa.  

Ottelu näytti olevan Gnistanin halussa ja puolittaisia maalipaikkoja syntyi kotijoukkueella yksi toisensa jälkeen. Ottelun 77. peliminuutilla EIF onnistui kuitenkin kaventamaan ottelun 3-2 tilanteeseen, kun vaihdosta kentälle saapunut Antti Ulmanen puski pallon maaliin. 

Kotijoukkueella oli mahdollisuus lyödä lopullinen naula arkkuun kun Douglas Cae pääsi karkaamaan läpiajoon. Yann Fillion onnistui kuitenkin estämään maalin näyttävällä jalkatorjunnallaan ja piti näin joukkueensa mukana kamppailussa. Ottelun lisäajalla vierasjoukkue sai vielä vapaapotkun Gnistanin rangaistusalueen ulkopuolelta. Pallon taakse asettui jo kertaalleen rangaistuspotkusta osunut Xhevdet Gela joka tykitti kauden neljännen osumansa ja muutti tilanteeksi 3-3. Vain hetkeä myöhemmin tuomari vihelsi pelin päättyneeksi ja pisteet jaettiin tasan joukkueiden välillä. 

Kuva: elisaviihde.fi