IFK:n naisten ensimmäinen kausi Mestiksessä – lyömätöntä draivia!

Keväällä Helsingin IFK ilmoitti perustavansa naisten edustusjoukkueen kaudelle 2018-2019. Nyt on ehditty kolmen matsin verran nähdä IFK:n pelitatsia Naisten Mestiksessä: murskaavat 18 maalia ja kolme voittoa kolmessa ottelussa puhuvat puolestaan.

Naisten Mestis starttasi 15.9. jolloin IFK kohtasi Loimaalla paikallisjoukkue Rocketsin. IFK vei peliä ja takasi itselleen vahvan voiton 7-1 Loimaan joukkueesta.

Perjantaina IFK kohtasi Espoon EKS:n Malmin jäähallilla. IFK vei selvästi koko ottelua ja ensimmäinen maali nähtiin ajalla 6:43 kun Michaela Huhtala iski kiekon verkkoon. Hetkeä myöhemmin pakki Aino Vuorinen nakkasi IFK:n toisen maalin ajalla 8:10. Toinen erä alkoi myös vakuuttavasti. Ajalla 22:37 IFK Henni Virtanen ujutti kiekon Erica Jaskarin ohi EKS:n maaliin. Kolmannessa erässä IFK jatkoi maalien keräämistä vielä Miisa Kleemolan ja Ellen Isotalon toimesta. Erityisen maininnan pelistä ansaitsee IFK:n maalivahti Sanni Ahola, joka toi Stadin gimmoille torjunnoillaan täydet kolme pistettä. Ottelu päättyi IFK:lle lukemin 5-0.

Sara Oinas

IFK:n naisten maalivahdit Mila Houni (vas.) ja Sanni Ahola perjantain ottelussa EKS:aa vastaan. Kuva: Sara Oinas

Salossa saatiin nauttia myös Naisten Mestiksestä, kun IFK matkusti ottamaan mittaa Salon HT:stä viime lauantaina. Ensimmäisessä erässä IFK:lla oli vaikeuksia viimeistellä hyökkäyksensä maaleilla. Vaikka helsinkiläiset veivätkin peliä, avasi Salon HT maalitilastot kuitenkin erän lopussa, kun Marika Aalto heilautti verkkoa Anette Yrjänän ja Riikka Takalan syötöstä. Toisessa erässä Salon HT:n peli hajosi ja Emma Merosen huitomisesta sekä Jenna Aron koukkaamisesta seuranneet jäähyt toivat IFK:lle kaksi ylivoimamaalia. Tasoitusmaalin taituroi IFK: lle Miisa Kleemola ajalla 31:17. Pian Jenna Grönroos vei maalillaan joukkueen johtoon. Kolmannessa erässä Salon HT sai kuitenkin vielä toisen kerran kiekon maaliin alivoimallaan, kun joukkueen Tiia Blomqvist huitoi itsensä jäähylle. Kaikkiaan IFK kuitenkin teki kolmannessa erässä vielä kolme maalia, joilla se vei itselleen vahvan voiton maalein 6-2 Salon HT:stä.

Ottelu IFK-EKS. Kuva: Sara Oinas

IFK:n naisten päävalmentajana ja managerina toimii Saara Niemi (os.Tuominen). Niemi on itse entinen Naisleijonien huippupelaaja, joka on koonnut Stadin gimmojen taustalle vahvan joukon osaajia. Rautainen kauden aloitus enteilee menestystä  ja joukkueen haaveet Naisten Liigaan siirtymisestä ovat näiden kolmen ottelun perusteella realistiset.

 

Toimittaja: Anna-Maria Nylund 

Artikkelikuva: Sara Oinas