Kiekko-Espoon uusi nousu – Ei mikään yhden miehen show

Kim Hirschovits pestautui uuden Kiekko-Espoon urheilutoimenjohtajaksi ja toimii myös pelaajan roolissa. Myös monet entiset Blues-fanit ovat mukana toiminnassa tavalla tai toisella.

Moni voisi luulla että 21.9. Tulosruudun jutun perusteella Kiekko-Espoo on yhtä kuin Kim Hirschovits, mutta näin ei ole. Hirschovits on vain yksi osa työryhmää, jonka tehtävänä on lisätä tietoisuutta Kiekko-Espoosta ja tuoda halliin yleisöä. Joka kotiottelussa työskentelee vapaaehtoisista koottu tapahtumaryhmä, jonka tehtävänä on pääsääntöisesti taata ottelutapahtuman sujuvuus. Tähän kuuluu esimerkiksi järjestyksenvalvojia, lipuntarkastajia, pysäköinninvalvojia ynnä muita asiaankuuluvia tukihenkilöitä. Ja kaikilla heillä on yksi yhteinen asia; monet heistä ovat entisiä Blues-faneja, jotka tekevät pyyteetöntä työtä seuran eteen Hirschovitsin apuna. Tätä Tulosruudun jutussa ei ehditty käsitellä, joten katsojille saattoi jäädä eri käsitys aiheesta. Tämän tekstin tarkoituksena on siis siirtää median paine pois Hirschovitsista itsestään, koska hänet on helpointa asettaa luupin alle, onhan hän päävastuussa operatiivisesta toiminnasta.

_DSC0033

Tuula Vauhkonen (kesk.), Heidi Liukkonen ja Jonne Saarinen hoitavat fanipistettä. (TIINA BECKER)

Kiekko-Espoon ensimmäisen Suomi-sarjan kotiottelun vastustajaksi saapuu Porvoon Hunters. Ottelu pelataan Espoonlahden jäähallissa , joka on pienempi halli kuin Bluesin kotihallina toiminut Metro Areena, joten yleisöä ei mahdu kovin paljoa. Kellon ollessa iltapäiväkolmen, vapaaehtoisryhmä saapuu paikalle ja tehtävienjako alkaa. Osa suuntaa asiaankuuluvat liivit päällä parkkipaikoille ja eri puolille hallia katsomaan, että kaikki on kunnossa parin tunnin päästä alkavaa kotiavausta varten. Eri myyntipisteiden henkilöt alkavat kasata tavaroita valmiiksi. Myyntipisteiden valikoimaan kuuluu muun muassa virvokkeita, makkaraa ja fanituotteita. Lipunmyyntipiste on erikseen.

_DSC0030

Kiekko-Espoon uunituoreita fanituotteita. (TIINA BECKER)

Samaan aikaan käynnissä on juniorien peli, joten piipahdan hetkeksi kuvaajani kanssa halliin katsomaan ottelua.

_DSC7938

Kiekko-Espoon juniorien ottelu. (TIINA BECKER)

Vähän ajan päästä kiertelen hetken kysymässä muilta työryhmäläisiltä tarvitaanko lisäkäsiä helpottamaan taakkaa. Vakuutteluiden jälkeen itselleni jää tehtäväksi ainoastaan perinteisen otteluraportin tekeminen pelin alkaessa. Tähänastinen raportointipaikkani toimitsija-aitiossa on kuitenkin tällä kertaa varattu toimitsijoiden käyttöön ja katsomoissakin on tupaten täyttä, joten tällä kertaa joudun katsomaan ottelun katsomon penkkirivien yläpuolelta, missä näkyvyys on hankalampi.

Ottelussa nähdään vauhtia ja tilanteita koko rahan edestä, ja lopputulos kirjataan kotijoukkueelle lukemin 3-1.

Teksti: Mikko Valle

Kuvat: Tiina Becker