Eeli Tolvanen yllättäen farmiliigaan

NHL -seura Nashville Predators lähetti ensimmäisen kierroksen varauksensa toissa kesältä farmiliigaan, tiedottaa seura Twitter-tilillään.

 

Eeli Tolvasen siirto Nashville Predatorsin farmijoukkueeseen Milwaukee Admiralsiin tuli monelle yllätyksenä, sillä suomalaisnuorukaisen uskottiin tällä kaudella murtautuvan Predatorsin pelaavaan kokoonpanoon. Lisäksi joukkue purki kanadalaispuolustaja Brian Cooperin try out -sopimuksen ja aikovat lähettää hänet Milwaukee Admiralsin harjoitusleirille.

Tolvanen pelasi viime kauden Helsingin Jokereissa ja teki 60 ottelussa 43 pistettä (25+18). Jokereiden tiputtua välierissä TsSKA Moskovalle, hyvästä laukauksestaan tunnettu Tolvanen siirtyi Nashville Predatorsiin kauden loppupuolella. Nuorukainen ehti pelata kolme runkosarjan ottelua NHL:ssä ilman tehopisteitä, mutta pudotuspelit hän joutui katsomaan katsomon puolelta.

Uusi NHL-kausi alkaa 3.10. ja Nashville aloittaa kautensa kotiottelulla New York Rangerssia vastaan 4.10. Tolvasen lisäksi Predatorsin organisaatiossa pelaa suomalaisista Pekka Rinne, Juuse Saros, Miika Salomäki ja Joonas Lyytinen.

 

Toimittaja: Niko-Petteri Mikola

Kuvaaja: Sara Turunen