Näkökulma: Mbappé pitäisi valita Kultaisen pallon voittajaksi

France Football- lehti julkaisi viime maanantaina (8.10.) 30 pelaajan listan, jolta valitaan viime kauden perusteella maailman paras jalkapalloilija. Ranskan maailmanmestarijoukkueesta listalta löytyy seitsemän pelaajaa.

On taas se aika vuodesta, kun spekuloinnit Kultaisen pallon voittajasta alkavat. Huikean tähtisikermän joukosta yksi täytyy nostaa jälleen kaikkien muiden yläpuolelle. Kriteerit palkinnon voittamiseen tuntuvat olevan epäselviä ja monitulkintaisia.

Tänä vuonna Ballon d’Orin täytyy mennä ranskalaispelaajan palkintokaappiin. Parhaimmat mahdollisuudet palkinnon voittamiseen Tricolorin väreistä ovat Paris Saint-Germainin Kylian Mbappélla, Atlético Madridin Antoine Griezmannilla ja Chelsean N’Golo Kantélla. Kaikki kolme lukeutuvat seurajoukkueissaan suurimpiin tähtiin ja varsinkin Mbappé, 19 vuoden iässä, on täysin valmis vastaanottamaan palkinnon. On helppoa sanoa, että Mbappé ehtii nykyisillä peliesityksillään voittaa palkintoja myöhemminkin, mutta en anna tällaisille puheille kovin suurta arvoa. Päivänselvää on, että Mbappélle tullaan myöntämään tulevassa palkintogaalassa ainakin maailman parhaan nuoren pelaajan palkinto, sillä vertailun kestävää ehdokasta ei siinä kategoriassa yksinkertaisesti ole. 

Rehellisyyden nimissä täytyy kuitenkin muistaa, että Mbappélla ja muilla ranskalaisilla on vastassaan muun muassa lajin kolme suurinta supertähteä Cristiano Ronaldo, Lionel Messi ja Neymar. Toivottavasti kumpikaan kahdesta ensiksi mainitusta ei Kultaista palloa saa. Se juna meni jo.

 

Toimittaja: Sampsa Suikkanen