Näkökulma: Oksettava teko jää varjostamaan vapaaotteluhistorian suurinta kohtaamista

UFC:n odotetun huippuottelun jälkeiset tapahtumat karkasivat täysin käsistä, kun ottelun voittanut Khabib Nurmagomedov hyökkäsi vastustajansa Conor McGregorin taustajoukkojen päälle.

Irlantilainen McGregor sekä venäläinen Nurmagomedov kohtasivat viime lauantaina Las Vegasissa järjestetyssä vapaaottelun UFC 229 tapahtumassa. Lajin suurimman tähden McGregorin, sekä UFC:n kevytsarjan mestarin Nurmagomedovin keskinäiset välit olivat ennen suurta kohtaamista todella tulehtuneet. Edelleen voittamattomana jatkava Nurmagomedov hallitsi ottelua, ja pakotti lopulta neljännessä erässä kuristusotteella McGregorin luovuttamaan.

Suurimman huomion tapahtumasta kuitenkin sai itse ottelun sijaan sen jälkeiset ylilyönnit. Saman tien illan pääottelun ratkeamisen jälkeen venäläinen Nurmagomedov loikkasi häkin reunan yli McGregorin jujutsuvalmentajan Dillon Danisin, sekä muiden vastustajansa taustahenkilöiden päälle. Samaan aikaan venäläisottelijan omat taustajoukot kiipesivät häkkiin, hyökätäkseen McGregorin kimppuun. Kahakassa ottelun hävinnyttä irlantilaista iskettiin useamman kerran nyrkillä päähän. Kolme hyökkääjistä pidätettiin, mutta vapautettiin myöhemmin koska McGregor ei halunnut nostaa syytteitä.

Tapahtuman jälkeen ottelun voittaja astui lehdistön eteen ja pahoitteli tekemisiään Nevadan urheilukomissiolta, mutta ei kuitenkaan hyökkäyksensä kohteilta. Khabib puolustautui sillä, kuinka McGregor on solvannut hänen uskontoaan ja perhettään. Hän otti myös esille sen kuinka McGregor heitti New Yorkissa huhtikuussa järjestetyssä mediatilaisuudessa nokkakärryt Khabibin seurueen bussin ikkunaan. Irlantilainen sai silloisesta ylilyönnistään yhdyskuntapalvelua.

McGregor tunnetaan siitä, kuinka hän otteluiden alla järjestettävissä mediatilaisuuksissa provosoi sekä solvaa rajuillakin sanoilla tulevia vastustajiaan. Vaikka miehen omatkin tempaukset ovat usein menneet vähintäänkin hyvän maun rajan yli, eivät viime lauantaiset kostoniskut silti todellakaan olleet oikeutettuja. Miksi Nurmagomedovin piti viedä sota liian pitkälle? Hän sai täydellisen kostonsa McGregorista voittamalla ottelun suvereenisti. Tämän olisi pitänyt voittajalle riittää. Se mitä sen jälkeen tapahtui, oli oksettavaa ja täysin turhaa. Nurmagomedov olisi voinut juhlia paremmuuttaan tyylikkäästi, lopettamalla sodan uransa tähän mennessä suurimpaan voittoon. Hyökkäämällä ottelun jälkeen taustahenkilöiden kimppuun, hän ei saavuttanut yhtään mitään. Hyökkäys Nurmagomedovin porukalta oli selvästi ennalta suunniteltu, ja se olisi todennäköisesti toteutunut ottelun lopputuloksesta riippumatta.

Toimttaja: Matias Koskimäki