UFC:ssä Charles Oliveira vakuuttavaan voittoon – Amanda Nunesille shokkitappio

UFC 269 -vapaaottelut oteltiin viikonloppuna T-Mobile areenalla Las Vegasissa. Tapahtuma sisälsi kaksi mestaruusottelua lukuisien jännittävien kamppailuiden lisäksi. Kevyen sarjan mestari Charles Oliveira kohtasi Dustin Poirierin sekä naisten kääpiösarjan mestari Amanda Nunes otteli Julianna Penaa vastaan.

Teksti: Aleksi Myllys

Charles Oliveira voitti Dustin Poirierin kolmannessa erässä takakuristuksella. Kevyen sarjan mestari Oliveira lähti otteluun kuitenkin altavastaajana. Poirieria ennusteltiin pitkään seuraavaksi UFC:n kevyen sarjan mestariksi, kun hän otti kaksi vakuuttavaa voittoa Conor McGregoria vastaan. Tämä oli Charles Oliveiralle ensimmäinen vyön puolustus UFC:n mestarina. 

Illan toisessa pääottelussa Amanda Nunes koki shokkitappion Julianna Penaa vastaan. Ottelu oli lähes kokonaan Nunesin kontrollissa, kunnes toisessa erässä Pena voitti ottelun yllättäen takakuristuksella. 

Nunes oli ennen ottelua sekä kääpiösarjan että höyhensarjan mestari. Nunes on myös naisten pound for pound -listan kärjessä, eli toisin sanoen aktiivikilpailijoista kaikkien aikojen paras naisvapaaottelija. 

Päätapahtuma tarjosi useita mielenkiintoisia otteluita. UFC:n nouseva tähti Sean O’Malley jatkoi vakuuttavaa matkaansa ottamalla tyrmäysvoiton ensimmäisessä erässä Raulian Paivaa vastaan. 

Kai-Kara France voitti tyrmäyksellä entisen kääpiösarjan mestarin Cody Garbrandtin, joka teki pudotuksen kärpässarjaan. Välisarjassa Geoff Neal voitti kokeneen Santiago Ponzinibbion hajaäänituomiolla.