Kolumni: Tapparan uudet maalitykit tuottavat heti tulosta

Tappara on aloittanut kauden 19-20 ryminällä, kolmeen peliin kahdeksan pistettä ja viisi seuran pelaajaa on pistepörssin kärkikymmenikössä. Kauden alku poikkeaa tavallisesti nähtävästä syksyisestä Tapparasta, jolla monesti on vaikeuksia oman pelinsä kanssa kauden alussa.

Joukkueen ykkös- ja kakkosketjut ovat erityisesti säkenöineet viime aikoina. Tapparan ykkösessä siis pelaa Kristian Kuusela, Tyler Morley ja Charles Bertrand. Siinä uudet hankinnat Morley ja Bertrand ovat sopineet hyvin kapteeni Kristian Kuuselan vierelle. Tapparan ensimmäiset poikkeavat normaalimmasta hankalahkosta syksystä.

Kysymysmerkkejä joukkueessa puolestaan herättää maalivahtipeli kuten viime kaudellakin. Christian Heljanko sekä Michael Garteig muodostavat maalivahtikaksikon eikä Heljanko ainakaan vielä ole suuremmin vakuuttanut alkukaudesta voitoista huolimatta. Garteig puolestaan on päässyt pelamaan vain kaksi tosipeliä, joten hänen tasonsa on vielä testaamatta. Heljanko on tietysti nuori pelaaja vielä, että hänen voi odottaa kehittyvän vielä. Garteigillakin on uraltaan ECHL:n mestaruus viime kaudelta ykkösmaalivahtina.

Anton Levtchi on myös nousemassa kovalle tasolle kotimaisessa Liigassa. Kolmen pelin jälkeen hänellä on kasassa jo maali ja neljä syöttöä, jotka oikeuttavat koko sarjan pistepörssin toiseen sijaan. Pistepörssin ensimmäisellä sijalla on Levtchin seurakaveri Niko Ojamäki. Mediassa nostetaan usein kritiikkiä päävalmentaja Jukka Rautakorpea kohtaan, joka on aivan ensimmäisissä peleissä saanut joukkueensa hyvään iskuun. Täytyy ihmetellä Rautakorpea kohtaan nostetun kritiikin määrää sillä hänen joukkueensa ovat päässeet pitkälle vuodesta toiseen.

Loppujen lopuksi aivan ensimmäisillä peleillä ole juuri mitään merkitystä kauden lopputuloksen kannalta. Hyvä alku kuitenkin varmasti nostaa joukkueen itseluottamusta. Kautta on kuitenkin jäljellä vielä 57 peliä ja mahdolliset pudotuspelit päälle, joten tästä se taistelu Suomen mestaruudesta eli Kanadamaljasta vasta alkaa.