NHL:n harjoituskausi käyntiin – Kakko ja Hughes heti tositoimissa

Kauan odotettu NHL-kausi on enää 13 päivän päässä ja kaikki joukkueet ovatkin nyt ehtineet aloittaa harjoituskautensa. Kokoonpanot eivät vielä tässä vaiheessa nimimiehiä pullistele, mutta osa ykköskorin pelaajistakin on jo vetänyt hokkarit jalkaan. Nyt eletään kuitenkin ennen kaikkea nuorten pelaajien etsikkoaikaa.

1-3 pelatun ottelun jälkeen eniten pisteitä on kerännyt Calgary Flames. Liekkipaidat aloittivat kautensa kohtaamalla Vancouver Canucksin samaan aikaan sekä kotona että vieraissa. Molemmat joukkueet olivat jakaneet joukkueensa kahtia, mikä mahdollisti moisen järjestelyn. Flames hävisi yllättäen ykköskokoonpanollaan, mutta vieraissa käynyt kakkosmiehistö toi mukanaan maukkaan 4–3-voiton.

Samaa käytäntöä hyödynsi tiistaiaamuna myös New Jersey Devils sekä päivää myöhemmin Arizona Coyotes ja Los Angeles Kings. Näilläkin joukkueilla tuloksena rupeamasta oli yksi voitto ja yksi tappio.

Harjoituskauden tähän asti mielenkiintoisin kamppailu käytiin Devilsin ja New York Rangersin välillä. Ottelu oli ensimmäinen joukkueiden kahdesta kohtaamisesta ennen runkosarjan alkua. Legendaarisessa Madison Square Gardenissa nähtiin yhtä aikaa sekä Kaapo Kakon debyytti että Artemi Panarinin ja Nikita Gusevin keskinäinen koitos. Molemmat venäläiset onnistuivat maalinteossa ja Kakolle merkittiin kakkossyöttö Panarinin ylivoimaosumaan. Lopulta Devils vei ottelun nimiinsä lukemin 4–3.

Kaksi päivää aiemmin myös Kakon kilpakumppani Jack Hughes oli iskussa, kun hän upotti kahdella maalillaan Boston Bruinsin.

Tähtipelaajia pursuava Toronto Maple Leafs on aloittanut hämmästyttävästi kahdella tappiolla Ottawa Senatorsille. Sarjan jumboksi povatulle Senatorsille harjoitusottelut ovat varmasti isompi asia kuin Leafsille, mutta tuloksia voidaan silti pitää yllätyksenä. Leafsin onneksi ykköstykit Auston Matthewsin johdolla ovat päässeet heti pisteiden makuun. Matthewsin kaksi maalia ja Mitch Marnerin sekä William Nylanderin syöttöpisteet ovat hyvä alku tehokkaalle kaudelle.

Keväällä San Jose Sharksille karvaasti seitsemässä ottelussa pudonnut Vegas Golden Knights on puolestaan hypännyt kaukaloon sisuuntuneena. Kaksi peliä maalierolla 11–2 on vahva näyttö joukkueen maalintekopotentiaalista. Erityisesti Max Paciorettyn hattutemppu oli komea suoritus – vieläpä yhdellä syöttöpisteellä höystettynä.