Tappara kauteen 2019-20

 

Tappara lähtee kauteen 2019-20 jälleen yhtenä suurimmista ennakkosuosikeista. Haastattelin Liigan mediatilaisuudessa joukkueen kapteenia Jukka Rautakorpea sekä kapteeni Kristian Kuuselaa.

Kristian Kuuselan vastaukset:
Mites meni kesä?
– No siis aikalailla normaali kesä ei siinä niinku sitten kun kaikki ne hulinat loppu niin sen jälkeen päästiin ihan normaaliin touhuihin takasin, hyvin meni kesä kivaa oli ja oikeastaan aika normaali kaikkiin muihin verrattuna
Keitä Tapparan nuoria pelaajia kannattaisi seurata ensi kaudella?
– No Levtchi Antoni on tosi kova pelimies, Utusen Tonissa on tosi paljon potentiaalia tosi hyvä pakki, Moilasen Sami, siinä on kolme mun veikkausta.

Kuka on Tapparan kovin haastaja ensi kaudella?
– No kyllä tässä on paljon paljon hyviä joukkueita, kaikki hyviä joukkueita,  että en mä osaa sanoa. Kyllä on  tosi paljon hyviä joukkueita SM- liigassa.

Jukka Rautakorven vastaukset:
Mites meni kesä?
– Mikäs siinä! ihan hyvin meni, sai olla pikkuisen irti jääkiekosta ja  nyt taas työn pariin.
Tehty aika kova training camppi tässä heinäkuun lopun ja elokuun aikana, hyvää siinä mielessä kuuluu.
Mitkä ovat tavoitteet ensi kaudelle?
– kyllä me tavoitellaan pääsystä suoraan pudotuspeleihin että saataisiin kotietu siellä.

Miten ensi kauteen vaikuttaa uudet yhteistyökuviot?

– On vaikuttanut siihen että meillä on nyt kaksi yhteistyöseuraa. On hankittu pelipaikkoja KooVeesta siitä samalta alueelta.  Meillä on yksi pelipaikka siellä ja jonkun nuoren paikka mahdollisesti ja sit on Tuton kanssa sovittu kahdesta pelipaikasta.
Monessa eri mediassa nostetaan Tapparan suurimmaksi kysymysmerkiksi maalivahtipeli, joka koki jo kesällä valtavan menetyksen. Mestarijoukkueesta ykkösmaalivahdiksi hankittu Emil Larmi jatkoi matkaansa suoraan Pohjois-Amerikkaan Tapparan sijaan. Kaudelta 2018-19 Christian Heljanko kuitenkin jatkaa joukkueessa ja pystyy luultavasti ottamaan edelleen kehitysaskeleita.Hänen kirittäjäkseen on hankittu ECHL:n mestarijoukkueen Newfoundland Growlersin maalivahti Michael Garteig, joka on aika suuri kysymysmerkki vielä alkavalle kaudelle.
Tapparalla on kuitenkin niin rutinoitunut joukkue sekä valmennus niin aika varmasti Tappara on jälleen sarjan kärkikastissa, sekä pelaa keväällä mitaleista. Mielenkiintoa herättää myös se fakta, että nykyisen päävalmentaja Rautakorven sopimus päättyy alkavaan kauteen. Kaudesta 2020-21 alkaen Rautakorpi siirtyy urheilujohtajan tehtäviin viiden vuoden sopimuksella.