Nämä pelaajat seurantaan – ensi kaudella parhaan tulokkaan palkinnosta hurja taistelu

Joka vuosi tulee uusia lupaavia kiekkoilijoita NHL:ään ja tulokaskautta pelaaviin kiinnitetään valtavasti huomiota.
Ensimmäiset kaudet ovat valtavan tärkeitä nuorille pelaajille, jos onnistumisia ei tule tai loukkaantumiset pilaavat uran alkua tekee se hallaa tuleville sopimusneuvotteluille, jolloin pelaaja joutuu hakemaan vauhtia jostain muusta sarjasta esim. (AHL,KHL,NLA,SHL ja Liiga)

Tulevan kauden huippulupaukset

Cale Makar, Kaapo Kakko ja molemmat Hughesin veljeksistä ovat varmasti seuratuimpia pelaajia ensi kaudella.

Cale Makar on Colorado Avalanchen vuonna 2017 varaama rightin puolustaja, joka nostettiin viime kaudella Avalanchen rosteriin playoffeiksi, joissa hän tehtaili 1+5 tehot kymmenessä pelissä. Makaria pidetään yhtenä lahjakkaampana puolustajana, joka on varattu AJHL:stä. Taitava kiekollinen puolustaja ja erittäin hyvä lukemaan peliä.

Kaapo Kakko on varmasti Suomessa seuratuin tulokaspelaaja NHL:ssä. Heti harjoitusotteluissa on tullut menestystä New York Rangersin riveissä, minne hänet varattiin menneellä kesällä numerolla kaksi. Vaikka menestystä viime kaudella liigassa TPS-paidassa ei tullut kohtuullisen hyvistä tehoista huolimatta (22+16), niin maajoukkueessa sitä piisasi. Ensin Kakko oli mukana u20 -turnauksessa, jossa Suomi kohtasi Yhdysvallat finaalissa, Kakon iskiessä Suomen 3-2 -voittomaalin ajassa 58:34. Tämän jälkeen Kakko valittiin myös Suomen MM-kisajoukkueeseen, jossa Marko Anttilan johdolla Suomi toi kolmannen MM-kullan kotiin. Kakko on kohtuu isokokoinen laitahyökkääjä, erittäin hyvä suojaamaan ja itsevarma kiekon kanssa.

Jack Hughes varattiin ensimmäisenä juuri ennen Kakkoa edellisessä varaustilauksessa. Vaikka Hughes on pienikokoinen, löytää hän varmasti paikkansa New Jersey Devilsin joukkueesta tulevalla kaudella. Erittäin hyvä ja nopea luistelija, jolla on uskomaton kiekonkäsittelytaito ja peliäly on loistava.

Quinn Hughes on Vancouver Canucksin superlupaus. Pienestä koostaan huolimatta Hughes pysyy pelissä mukana terävyydeellä ja ketteryydellään. Todella nopea lukemaan peliä ja löytää syötöt hankalempiinkin paikkoihin. Hänet nostettiin jo viime kauden lopulla Canucksin riveihin. Hän kerkesi pelaamaan viisi peliä, jossa keräsi itselleen kolme syöttöpistettä. Oli myös mukana Jack-veljensä kanssa Yhdysvaltojen maajoukkueessa toukokuun mm-kisoissa.

Muita lupauksia 

Alexandre Texier (Columbus Blue Jackets), Max Comtois (Anaheim Ducks), Filip Zadina (Detroit Red Wings), Eeli Tolvanen (Nashville Predators) ja viime kaudella hattutempun debyytissä tehnyt Ryan Poehling (Montreal Canadiens)

Taistelu seuraavasta parhaan tulokkaan palkinnosta eli Calder Memorial Trophystä on varmasti kova. Viime kaudella tämän palkinnon vei ruotsalainen Elias Pettersson (Vancouver Canucks), minne pysti matkaa tänä vuonna?