Finaalihuumaa Joensuussa

Joensuussa pelattiin lauantaina 21.9 Superpesiksen neljäs finaaliottelu. Ottelusarja oli katkolla kotijoukkueelle voitoin 2-1. Ottelun tunnelma teki tilaisuudesta hienon urheilutapahtuman.

Ottelu myytiin hetkessä loppuun

Ottelun liput tulivat myyntiin saman viikon maanantaina. Paikkamerkityt liput katetussa katsomossa myytiin minuuteissa loppuun. Numeroimattomille paikoille aurinkokatsomoonkin liput oli loppuunmyyty alle tunnissa. Aurinkokatsomoon tehtiin lisäpaikkoja ja tilaratkaisuja pitkin viikkoa kapasiteetin kasvattamiseksi. Viikon aikana lisämyyntiin tulleet liputkaan eivät kauaa ehtineet olla myynnissä ja loppuunmyydyn ottelun yleisömääräksi ilmoitettiin 3900 katsojaa.

Ottelun tunnelma

Kerubi-Stadionin seinää koristi 2018 vuoden mestaruuslaatta. “Kohta tohon tulee toinen viereen” kommentteja kuuli ennen ottelua

Puolen päivän aikaan Kerubi-Stadionilla oli vielä hiljaista. Stadionille johtava hiekkatie oli koristeltu Joensuun Mailan tunnusväreillä punaisella ja mustalla koristelluilla ilmapalloilla. Ihmisiä alkoi pikkuhiljaa saapumaan Stadionin porteille ja porttien avautuessa ihmisiä oli jo jonoksi asti. Erityisesti aurinkokatsomoon ihmisiä tuli varaamaan paikkansa hyvissä ajoin ja järjestyksenvalvojilla oli paljon töitä saadakseen ihmiset mahtumaan hyvin katsomoon. 

Sotkamosta saapui vierasjoukkueen kannattajia kahden bussillisen verran. Violetti ja oranssi oli heidän pukeutumisessa suosittuja värejä. Sotkamolaisillakin oli oma mielipiteensä ennen ottelun alkua: huomenna pelataan vielä Sotkamossa!

Joensuulaiset järjestivät kulkueen kaupungista Stadionille ja puoli tuntia ennen ottelua katsomot alkoivat olla täynnä, punaiset paidat olivat yleinen näky katsomoissa. Samoihin aikoihin ottelun juontaja alkoi nostattamaan tunnelmaa. Hän huudatti vuorollaan Joensuun ja Sotkamon kannattajia sekä laittoi aallon kiertämään katsomoiden läpi. 

JoMa:n Rudi-Maskotti viihdytti yleisöä ottelun aikana

Sen jälkeen oli vuorossa hieman haikeampi hetki, kun ottelussa järjestettiin hiljainen hetki viikkoa aiemmin menehtyneelle Ari Pennaselle. Juontaja onnistui kuitenkin hyvin tunnelman ylläpitämisessä sen jälkeen sanomalla “tämä olisi varmasti Arin toive, että tänään on hyvä tunnelma”.

Seuraavaksi joukkueet kutsuttiin kentälle ja yleisö nousi seisomaan oman joukkueen saapuessa

Ilkka Alanko lauloi Maamme-laulun ennen ottelua

Ottelun aikana tunnelma oli kokoajan katossa. Molempien seurojen kannattajat antoivat omilleen raikuvat suosionosoitukset onnistumisista ja kannustivat äänekkäästi joukkuettaan. Ensimmäinen jakso päättyi sotkamolaisten juhlintaan jakson päättyessä 0-2 vierailijoille. Sotkamo siirtyi toisenkin jakson alussa johtoon ja alkoi näyttää, että huomenna pelataan vielä viides ottelu. Kotijoukkue sai kuitenkin pelin toimimaan ja toinen jakso päättyi kotijoukkueelle juoksuin 7-4

Siirryttiin Supervuoropareille, jossa nähtiin sykähdyttävä hetki. Joensuu oli aloittavalla sisävuorolla ilman juoksuja kahdella palolla. Sitten lyöjäjokeri Aleksi Rautiainen löi kakkosrajasta pallon läpi kolmen juoksun arvoisesti ja yleisö hullaantui. Sotkamolaiset eivät kuitenkaan lannistuneet, vaan omia kannustettiin loppuun asti ja Sotkamo sai vielä rakennettua tilanteita ja teki kavennusjuoksunkin. Sotkamon lyöjät kuitenkin loppuivat ja Joensuun mestaruusjuhlat olivat valmiit alkamaan! Mestaruuteen sisältyi myös tunteellisuutta, sillä Joensuun kapteenin Tuomas Jussilan tiedettiin siirtyvän muualle kauden päätteeksi