Martat juhlivat 120-vuotista taivaltaan Marttatorilla

Juhlavuoden teemana on ”Hyvä arki kuuluu kaikille”.

Martat viettävät 120-vuotisjuhlavuotta. Juhlavuoden teemana on ”Hyvä arki kuuluu kaikille”. Marttatoria vietettiin 14.9. Helsingissä Senaatintorilla.
Sää ei suosinut tapahtumapäivän alkua, mutta suomalaiset eivät ole sokerista vaan tapahtuma keräsi runsaasti ihmisiä paikalle päivän mittaan.
Marttatoritapahtuma päättää marttailuviikon ja on yksi vuoden kohokohdista. Marttatorilla tehdään toimintaa tutuksi kaikille marttatoiminnasta kiinnostuneille.
Lavalla oli monipuolista ohjelmaa muun muassa yhteislaulua, lavatanssijumpaa ja keskustelua useasta aiheesta: tasa-arvosta, ilmastonmuutoksesta, kehitysyhteistyöstä ja Marttojen 120-vuotisesta historiasta.
Marttatorin käsityöteemaisella alueella voi opetella uusia tekniikoita ja päivittää omia taitojaan.
Käsityöalueella pystyi perehtymään uuden Marttojen parhaat villasukat -kirjan malleihin ja sai tuoda villasukat Sukat äidille -tempaukseen. Tempaus järjestetään yhteistyössä Kätilöliiton kanssa. Kätilöliitto juhlii tänä vuonna 100-vuotista taivaltaan ja Martat 120-vuotis juhlavuottaan. Marttojen parhaat villasukat -kirja on koottu Marttaliiton ja Novitan syksyllä 2018 järjestämään villasukkien suunnittelukilpailuun tulleista malleista.
Torin ruokateemaisella alueella tutustuttiin kestävään ruokaan ja sukellettiin vuoden vihannesten eli juurekkaiden maailmaan, unohtamatta syyskauden iki-ihania omenoita.
Kansaa tuli innokkaana Marttatorille energisoitumaan, maistelemaan, kokeilemaan ja inspiroitumaan.