Kolumni: Valoa tunnelin päässä Kouvolassa, vai onko sittenkään?

Kouvolan KooKoon kausi on alkanut odotetun murheisesti, omissa kolisee jatkuvasti ja viisikkopeli on sekavaa. Kysymys kuuluu, onko tämä millään tavalla yllätys?

KooKoo palkkasi viime kauden jälkeen uudeksi päävalmentajakseen Jussi Ahokkaan, joka tunnetaan varsinkin nuorten pelaajien valmentajana. Herääkin kysymys, kun katsoo KooKoon kokoonpanoa, potentiaalisia nuoria pelaajia on todella vähän. Kokoonpano koostuu myös vanhoista liigajyristä, ja ulkomaalaisista, joilla ei ole oikeastaan näyttöjä mistään sarjoista.

Tilanne ei suinkaan ole reilu Ahokkaalle, sillä joukkue ei ole hänen rakentamansa tällä hetkellä. Ahokkaalla on tällä kaudella oiva mahdollisuus kehittää myös paljon itseään. Liigajyrien ja ulkomaalaispelaajien kanssa toimiminen on uutta, ja se varmasti tuo uutta näkökulmaa ja oppia tulevaisuudelle.

Tällä kaudella KooKoon isoin tavoite on palauttaa uskottavuutta Kouvolaan, ja saada päivittäinen harjoittelu ja arki hyvälle liigatasolle. Toki hyviä pelaajia myös tämän vuoden KooKoo ryhmästä löytyy. Joonas Oden on erittäin mielenkiintoinen nuori rightin puolelta ampuva laitahyökkääjä.  Oden tulee isolla todennäköisyydellä tekemään läpimurron tällä kaudella. Kokemusta löytyy myös Juha-Pekka Haatajan sekä Alexander Bonsaksenin muodossa.

Isoin asia KooKoon tulevaisuuden kannalta on edelleen saada nuoria pelaajia tuotettua ja myös kehitettyä liigatasolle, tähän Ahokkaan kyvyt varmasti riittävät. Tällä kaudella KooKoon pitää luoda selvä peli-identiteetti, millaista kiekkoa Kouvolassa tullaan pelaamaan.

Tämä kausi on ehdottoman tärkeä sille, että tulevaisuudessa KooKoo saa lisää potentiaalisia nuoria pelaajia, jotka näkevät Kouvolan hyvänä ponnahduslauttana uralleen. Myös selvän peli-identiteetin rakentaminen helpottaa myös kotimaisten laatupelaajien hankkimista kuin myös nuorten ulkomaalaisten.

Työ on erittäin pitkä ja vasta alussa, eväät Ahokkalla ja KooKoolla siihen on, mutta se vaatii koko seuran kehittymistä ja myös onnistumisia kaukalon puolella. Suomi on kuitenkin sen verran pieni kiekkomaa, että jos arki toimii ja pelaajat kehittyvät sana alkaa liikkua pelaaja piireissä ja Kouvolasta tulee haluttu paikka.

Saa nähdä alkaako pitkä ja kärsivällinen työ tuottamaan hedelmää.

 

Veikko Nurminen