Lasse Kukkosen viimeinen tanssi päättyi voittoon

 

Oulun Kärpät voitti Kouvolan Kookoon lauantaina Raksilassa.

 

Ottelun ensimmäisessä erässä Kärpät pääsi pelaamaan 5-3 vastaan ylivoimaa heti pelin alkuun. Ylivoimat eivät tuottaneet tulosta ja ajassa 8:52 Kookoon Vilmos Gallo teki ottelun avausmaalin. Kärppien erän kolmas ylivoima tuotti tulosta ja ajassa 11:08 Jussi Jokinen tasoitti pelin. Myöhemmin erässä Kärppien Otto Karvinen vei Kärpät johtoon ja erätauolle lähdettiin kotijoukkueen 2-1 johdossa.

 

Toisessa erässä Kärpät sai rangaistuslaukauksen mutta debyyttiotteluaan pelannut Samu Tuomaala ei onnistunut maalinteossa. Kärppien illan viimeinen maali syntyi alivoimalla toisen erän puolivälissä. Otto Karvinen onnistui kiekonriistossa ja vapautti Michal Kristofin läpiajoon. Maali oli slovakkihyökkääjän kauden ensimmäinen.

 

Kolmas erä oli maaliton ja Kärppien maalivahti Joel Blomqvist torjui ottelussa varmasti ja torjuntoja kertyi 15. Kookoon maalissa Victor Brattström torjui 24 kertaa.

 

Kolmannen erän viimeiset 2 minuuttia Kärppä-ikoni Lasse Kukkonen pelasi uransa viimeiset minuutit. Yleisö osoitti suosiotaan seisaaltaan viimeisen 30 sekunnin aikana. Päätösvihellyksen jälkeen oli juhlien vuoro. Kukkosen tunteikas puhe ja kunniakierrokset pitivät loppuunmyydyn Oulun Energia Areenan pauloissaan.

 

Kukkosen huikea ura sai kunniakkaan päätöksen.