Näkökulma: Karri Kiven shokkipotkut hämmästyttävät

Tampereen Ilves teki rajun ratkaisun, päävalmentajan potkut näin aikaisessa vaiheessa herättävät paljon kysymyksiä.

Maanantaina Tampereen  Ilves tiedotti, että seuran päävalmentaja Karri Kivi on vapautettu tehtävistään välittömästi. Kiven sopimus olisi loppunut Ilveksen kanssa keväällä 2020. Ilveksen päävalmentajan vastuun ottaa harteilleen Jouko Myrrä.

Tappio Oulussa oli viimeinen niitti ?

Ilveksen kausi oli alkanut todella heikosti. Seitsemän ensimmäistä peliä ovat tuottaneet vain yhden voiton ja kolme sarjapistettä. Edellinen ottelu Oulussa Kärppiä vastaan oli melkoinen mahalasku, ottelu päättyi 5-0 Kärppien voittoon. Ilves johdossa on varmasti  mietitty Kiven erottamista ennen Oulun peliä. Mutta oliko tämän ottelun lopputulos se lopullinen tekijä Kiven erottamiseen? Jos rehellisesti mietitään,  Ilveksen tappio Oulussa oli ihan odotettavaa ja voitto olisi ollut jättiyllätys.

 

Potkut aivan liian aikaisin

Potkuissa eniten hämää ajankohta, minkä takia ´viimeinen mahdollisuus´ annettiin Oulussa ylivoimaista vastustajaa vastaan? Nuori ja kokematon ryhmä oli juuri saanut kauden avausvoiton KalPasta maalein 7-4. Ilveksen kärkipelaaja Robert Leino oli juuri saanut ketsuppipullon auki, myös Arttu Ruotsalaisen tulo vahvisti joukkuetta selvästi. Mielestäni Ilves johdon olisi pitänyt olla kärsivällisempi, ja antaa aikaa ainakin marraskuulle asti. Oli selvää, että alkukauden ennakoissa korkealle kaavailtu Ilves joukkue ei osannut käsitellä paineita oikein. Pelistä paistoi selvästi koko alkukauden hermostuneisuus ja suuret merkkausvirheet kentällä. Paine taisi olla myös liian kova Ilves-johdolle, tulivathan potkut aivan naurettavan aikaisin. Potentiaali  joukkueessa edelleen valtava, Kiven kanssa olisi varmasti saatu ajan kanssa peli parempaan tasapainoon. Nuori ryhmää kaipaa ennen kaikkea onnistumisia kehittyäkseen.

 

Kiven poistuessa myös kauden menestysmahdollisuudet poistuivat

Luulo siitä, että Jouko Myrrän palkkaaminen Kiven tilalle olisi avain menestykseen on pelkkää harhapuhetta. Yleensä potkujen jälkeen joukkue hieman piristyy, tämä vaihe kestää yleensä  kymmenen ottelua. Myrrä on työskennellyt Kiven valmennustiimissä useamman kauden, ja tuskin hän tulee mitään isoja asioita muuttamaan ainakaan pelillisesti. Kivelle jää varmasti katkera maku Ilves pestistä, sillä nyt hänellä oli joukkue, jolla oli mahdollisuudet menestyä oikeasti. Tämän mahdollisen menestystarinan loppua emme saa ikinä tietää, kiitos kärsimättömän Ilves-johdon.

 

Veikko Nurminen