Suomalaisen jääkiekon henki elää vahvana Suomi-sarjassa

Suomi-Sarjan taso on kova ja laadukas vaikka pelataankin “rakkaudesta lajiin” -menetelmällä. Taso antaa kehittymiselle varaa nuorille niin kuin myös vanhemmille pelaajille.

Suomi-sarja on suomen kolmanneksi korkein jääkiekkoliiga. Taso on divarisarjoihin verrattuna kovempi ja sähköisämpi. Kausi 2019-20 on juuri alkanut ja taisto Suomi-sarjan mestaruudesta on alkanut.

Sarja koostuu 16 eri joukkueesta ympäri Suomea kuten Kiekko-Espoo, HC Giants, Haukat. Eniten mestaruuksia voittaneet seurat ovat jakautuneet erittäin tasaikseksi sillä jopa viidellä eri seuralla on kaksi mestaruutta, joka on siis tämän hetkinen saldo mestaruuksissa. 

Katsojamäärä vaihtelee riippuen eri paikkakunnista. Viime ottelu kierroksessa HC Giantsin kotiotteluun oli saapunut sata katsojaa, joista viisikymmentä tulivat Espoosta, kun taas K-Espoo on ottanut Espoon Metro Areenan käyttöön, joka on huomattavasti isompi kuin Giantsin halli. Seurojen koot eroavat, mutta taistelu ja laatu löytyvät kaikista seuroista.

Pelaajat eivät ole palkattuja urheilijoita, vaan varautuvat joukkueen ulkopuolella muihin töihin. Pelaajat pelaavat “rakkaudesta lajiin” -asenteella, mutta Suomi-sarja on myös loistava keino nuoremmille pelaajille edistää omaa uraansa jääkiekon parissa. Nuorille pelaajille kuin myös muille kehittymistä kaipaaville pelaajille nousu Mestikseen on tavoittelussa. 

HC Giantsin rivistössä pelaa neljä ulkomaalaista: amerikkalainen, serbialainen, unkarilainen ja slovakialainen. Heidän mielipiteet Suomi-sarjaan olivat positiiviset suomalaisen jääkiekon kannalta. Amerikasta saapunut pelaaja kertoi liigan olevan erittäin kilpailullinen ja kertoi sen olevan haastava siinä mielessä, koska suomalaiset ovat motivoituneempia pelaamaan. 

Suomi-sarjasta voisi muokkautua pelaajia kehittäväksi sarjaksi, niin myös nuorille että vanhemmille pelaajille, ketkä haluavat enemmän kuin mitä toinen divisioona tarjoaa. Taso on kuitenkin kova sarjassa, joten kehitykselle on oikeat työkalut, ja ken tietää jos lähitulevaisuudessa joku seura löytäisi tiensä Mestikseen ja eteenpäin.

Suomi-sarjan alkukierrokset ovat pelattu ja kausi on vielä pitkä. Ennakkosuosikeiksi nostetut joukkueet ovat K-espoo, Pyry ja Hunters, näin ovat muitten Suomi-sarja joukkueiden valmentajat nostaneet esille.