Mezzosopraano Essi Luttisella kaksi ensi-iltaa lokakuussa

Essi tauolla.jpg

Tapasin mezzosopraano Essi Luttisen Helsingin Brage-salissa pidettävien oopperaharjoitusten lounastauolla. Essillä on kiireinen syksy, kaksi suurempaa produktiota on tulossa ensi-iltaan lokakuussa. Lisäksi Essillä on sovittuna useita yksittäisiä esiintymisiä.

Tapaamiskerrallamme harjoiteltiin Vaasa Broque -tapahtumassa esitettävää  Claudio Monterverdin oopperaa Orfeo. Orfeo esitetään Vaasassa 10. ja 11.10. sekä Helsingin Ritarihuoneella 13.10.

Essi ja Tuuli.jpg

Yllä Essi Luttinen (oik.) ja sopraano Tuuli Lindeberg Orfeon harjoituksissa. Takana lauluvuorossa Orfeota esittävä Leif Aruhn-Solén. 

Essi Luttinen toimii myös nykyoopperan ammattilaisryhmän, Ooppeera Skaalan, johtajana.  Skaala on valmistautumassa uuteen kantaesitykseensä, Sofi Oksasen romaaniin perustuvaan Baby Jane -oopperaan. Baby Jane kertoo kahden naisen monimuotoisesta ja monitasoisesta rakkaussuhteesta. Essi Luttisen lisäksi osissa nähdään sopraanot Tuuli Lindeberg ja Laura Heinonen. Sävellyksestä vastaa Markus Kärki. Libretto: Sofi Oksasen romaanin Baby Jane pohjalta Essi Luttinen ja Janne Lehmusvuo. Janne Lehmusvuo toimii myös ohjaajana. Esitykset ovat Aleksanterin teatterissa 23.10 – 26.10.2019.

Teksti ja kuvat: Ripsu Hongisto-Salmi