Rap on ollut Toni Pandoran juttu ala-asteesta asti – haluaa vielä laajentaa osaamistaan

Tapasin Kirstin Keitaan lounasravintolassa Rap-artistin Toni Pandoran, Toni on aloittanut opinnot syksyllä Heo:ssa. Istahdimme alas herrasmiehen kanssa, ja keskustelimme musiikista ja hänen urastaan. Toni opiskelee Heo:ssa Musiikkiteknologiaa.

Kerro hieman itsestäsi, kuka olet?

  • 31-vuotias keski-ikää lähestyvä tyyppi. Asustelen Vuosaaressa.

 

Millainen suhde sinulla oli musiikkiin nuorena?

  • En ole laulanut ollenkaan pienenä. En hirveästi pidä laulamisesta, enkä omasta mielestäni osaa edes laulaa. Sen takia minusta on varmaan tullut räppäri. Perheessä musiikki on aina ollut läsnä, Isä soittaa torvea ja sisko on pianonsoiton opettaja. Veli on tehnyt biittejä jenkkeihin.

 

Mistä lähtien olet ajatellut, että sinusta tulee räppäri ?

  • Se lähti sieltä ala-asteen lopulta. Aluksi alettiin ihan kavereiden kanssa läpällä tekemään räppiä ja ihan vain kokeilemaan. Koko ajan juttu on mennyt vakavemmaksi. Räppi on aina minulle ollut harrastus, en tee sitä ammatikseni ainakaan tällä hetkellä.

Nuoruuden lempilaulaja? Lempibändi?

  • Silloin kun aloin  kuuntelemaan, niin Eminem, Snoop Dog ja Ice-Cube. Sieltä jenkeistä tuli silloin ne vaikutteet. Nykyään en hirveästi enää räppiä kuuntele. Saan vaikutteita muista musiikkityyleistä esimerkiksi Black Metallista. Oma musiikkityyli on tällä hetkellä aika synkkä.

 

Kuinka tärkeä asia musiikki on elämässäsi?

  • Kyllä se on todella tärkeää. Jatkuvasti kuuntelen kyllä musiikkia. Jos unohdan aamulla kuulokkeet kotiin niin kyllä alkaa heti ahdistamaan. Musiikki tuo voimaa minulle ja se tuo minulle paljon hyvää oloa.

 

Odotukset Heo:sta ja mitä haluat oppia?

  • Tulin tänne pääasiassa opiskelemaan tuotannollista puolta sekä miksaamista. Tässä samalla haluaisin myös saada yhteistyökumppaneita. Haluan myös tehdä paljon räppiä. Haluan myös laajentaa osaamistani ja tehdä muiden laulajien kanssa musiikkia, ja hyödyntää sitä omassa räpissäni. Haluan tehdä myös parempia biittejä.

 

Millaista opiskelua täällä Heo:ssa on?

  • Paljon yhteisiä opintoja laulajien ja lauluntekijöiden kanssa. Maanantaina tulee usein vieras musiikkibisneksestä. Opettaja Markun kanssa paljon studiossa tehdään erilaisia harjoituksia. On myös pianonsoittoa ja jonkin verran teoriaa. Olen viihtynyt tosi hyvin täällä koulussa ja on mukavaa, kun saa opiskella sitä mistä oikeasti pitää.

 

Missä näet itsesi 10-vuoden kuluttua?

  • Haluaisin ottaa tuotannollisen puolen haltuun. Tulevaisuudessa voisin ehkä perustaa toiminimen tai ryhtyä tarjoamaan miksauspalveluita tai äänityspalveluita. Siinä sivulla myös edistää omaa artistisuutta.

 

Spotify: Toni Pandora – Havaintoja

 

Veikko Nurminen