Roope Talaja löysi Sportin pelistä hyviä asioita tappiosta huolimatta: “Meidän peli ei kestä hölmöjä jäähyjä“

Mielenkiintoa riitti Helsingin maanantai-illassa, kun Vaasan Sport saapui HIFK:n vieraaksi uuden päävalmentajan Risto Dufvan johdolla. Sport taisteli urheasti läpi ottelun, mutta lopulta HIFK jyräsi voittoon lukemin 4-2.

Ottelun jälkeen haastattelussa ollut Sport-hyökkäjä Roope Talaja oli mietteliäällä tuulella.

-Pelattiin hyvä peli tänään. Taistelu oli hyvällä tasolla ja puolustuspelaaminen myös. Otimme aivan liikaa jäähyjä tänään ja se kostautui karulla tavalla. Siihen pitää kiinnittää huomiota ennen keskiviikon peliä.

Omaan peliinsä Talaja ei ollut tyytyväinen.

-Olisi pitänyt tuottaa enemmän hyökkäyspäähän tilanteita. HIFK puolusti tänään erittäin hyvin ja maalipaikkojen luonti oli vaikeaa. Täytyy parantaa reilusti seuraavaan otteluun.

Risto Dufva on ollut vasta muutaman päivän joukkueen mukana ja asioita on ehditty puimaan jo uuden valmentajan kanssa

-Lähdetään ihan yksinkertaisen kautta liikkeelle. Meidän on saatava jokaiseen peliin hyvä tunne ja lataus. Ollaan myös teroitettu jämäkkää kaksinkamppailupelaamista. Sieltä se hyvä tulee ennemmin tai myöhemmin.

Loppukauden tavoitteet Sportin joukkueelle ovat selvät ja todella maltilliset.

-Meidän ainoa tavoite on tällä hetkellä saada oman joukkueen peli kuntoon. Pisteillä ei ole tällä hetkellä väliä, vaan saada oma peli siihen kuntoon, että meillä on jossain vaiheessa mahdollisuus taistella voitosta.

 

Veikko Nurminen