Tuomarit saivat jälleen kehuja!

Valmentajat ovat kehuneet kauden molemmissa otteluissa tuomarilinjaa. Niin kävi myös eilen.

Perjantaina Vaasassa pelatun Sport-JYP ottelun jälkeen niin JYPin päävalmentaja Marko Virtanen kuin Sport-luotsi Tomek Valtonenkin kehuivat päätuomarikaksikkoa Jari Leppäalhoa ja Jari-Pekka Pajulaa.

Lauantaina Hippoksella jatkettiin samaa linjaa, kun oikeutta jakoivat Petri Lindqvist ja Jani Luoma-aho.

Lauantain ottelussa puhallettiin vain kolme kahden minuutin jäähyä.
Pelin jälkeen molempien joukkueiden päävalmentajat kehuivat ottelun tuomareita.

– Tuomarilinja on tällä hetkellä niin hyvä, että peli on nautitinnollista pelaajille. Pelaajat voivat keskittyä pelaamisen. Jokainen tietää, mistä tulee jäähy ja mistä ei. Jäähyjä ei enää haeta, vaan vihelletään silloin kun on sen paikka. Näin ollen liigasta tulee varmasti erittäin mielenkiintoinen. Ässien päävalmentaja, Pekka Rautakallio sanoi.

JYP-käskijä Marko virtanen oli samaa mieltä kollegansa kanssa.

– Eilen oli erinomaiset tuomarit, niin oli tänäänkin. Toivottavasti tämä jatkuu näin. Hyvältä näyttää tuomarilinjan suhteen.

Raitapaitoja tuskin huomasi kaukalossa. Se on aina hyvä merkki. Toiminta oli linjakasta.

– Annetaan enemmän pelata. Eikä jokaista pientä kulmanahinaa vihelletä pois, totesi JYPin Valtteri Kemilänen.

Täksi kaudeksi Liiga palkkasi KHL:ssä ammatikseen viheltäneen Jyri Rönnin uudeksi erotuomarijohtajaksi. Kyseessä on Liigan historian ensimmäinen päätoiminen erotuomarijohtaja. Lukuisissa arvokisoisssa tuomaroinut Rönn on siis saanut tuotua ammattimaisuutta tuomarien toimintaan. Yhtälö on vaikea. Suomessa tuomarit ovat puoliammattilaisia. Kaksi ensimmäistä kierrosta antavat kuitenkin posiviisia signaaleja tulevan kauden tuomaritoiminnasta.

Teksti: Jukka Kanninen

Kuva: Liiga.fi