Henri Kontinen janoaa takaisin nelinpelin maailmanlistan ykköseksi

Suomalainen tennispelaajaa Henri Kontinen vaihtoi nelinpelipariaan ja janoaa pääsyä takaisin kirkkaisiin valoihin.

29-vuotias suomalainen nelinpelipelaaja Henri Kontinen on eittämättä Jarkko Niemisen jälkeen suomalaispelaajista “se” nimi, jonka kaikki tietävät.

Kontinen nousi vuonna 2017 sen aikaisen nelinpeliparinsa John Peersin kanssa maailmanlistan ykkössijalle.

Kaksikon yhteistyö alkoi 2016 ja kesti viime kaudelle saakka. Pettymyksellisen kauden jälkeen parivaljakko päätti jatkaa eri teillä.

– Uudet tuulet ensi vuodeksi. On puhuttu ja päätetty, että jatketaan eri teillä. Paljon hienoja muistoja, on ollut hauskaa ja hienoa, mutta nyt molemmat lähtevät uutta kohti, Kontinen sanoi MTV:lle.

Neljän vuoden yhteistyön aikana Kontinen ja Peers voitti muun muassa Australian avoimet 2017 ja ATP-finaaliturnauksen kahdesti.

Juuri alkaneen tenniskauden Kontinen pelaa saksalaisen Jan-Lennard Struffin parina ja vuosi on lähtenyt käyntiin terävästi. Uusi parivaljakko on nyt edennyt Dohan ATP-turnauksessa välieriin saakka.

Kontisen kanssa samanikäinen Struff on sillä tavalla erikoinen tennispelaaja, että hän on kaksinpelin maailmanlistan sijalla 36 ja nelinpelin maailmalistalla sijalla 56. Noin korkealla kaksinpelissä olevat pelaajat eivät normaalisti pelaa noin paljoa nelinpeli -turnauksia kuin Struff.

– Todella hyvä tennispelaaja, sen kaikki tennistä seuraavat tietävät. Hän on pelannut nelinpeliä kaksinpelaajaksi paljon, ja olen pelannut häntä vastaan. Hyvä syöttö, hyvät palautukset. Lyö isoa palloa kaksinpelaajan vahvuuksilla. Toivon mukaan voin sitten verkolla auttaa. Uskon, että sovitaan aika hyvin yhteen, mutta aika näyttää, Kontinen tuumi ennen juuri alkanutta kautta.

Nelinpeli ja kaksinpeli on tenniksessä todella erilaisia. Pelaajien eri osa-alueet yleensä kertovat, onko hänestä kaksin vai -nelinpeliin.

Nelinpelissä syöttö, syötönpalautukset ja verkkopeli on tärkeimmät elementit, koska pallorallit ovat huomattavasti lyhyempiä kuin kaksinpelissä.

Kaksinpelissä jokainen osa-alueen hallitseminen on tärkeää, sillä pelit ovat pitempiä raskaampia ja monipuolisempia.

Suomen suurin tenniskasvo, Jarkko Nieminen kertoi aamulehdelle, miksi juuri Kontinen on todella hyvä nelinpelipelaaja.

– Syöttö on aina ollut tosi hyvä. Se on tarpeeksi kova, monipuolinen ja tarkka. Hänen pelinsä on ollut pienestä pitäen eteenpäin vievää. Hänellä on hyvät, taitavat kädet ja verkolla hän on erittäin hyvä. Viime aikoina hän on saanut myös tasaisuutta palautuksiin, Nieminen luettelee.

Kontisen parilla on juuri nämä osa-alueet todella hyvin hallussa, joten – jos kemia toimii ja miehet pysyvät kunnossa, nämä herrat voidaan nähdä helpostikin nelinpelin maailman listan TOP 3:ssa.