Käsipallo-viihdyttävä pallopeli

Käsipallo on pallopeli jossa kaksi seitsemän pelaajan joukkuetta pelaavat vastakkain. Lajissa pelataan kaksi puolituntia kestävää erää, joiden välissä on kymmenen minuutin tauko.Lajia pelataan 20m x40m suorakulmio kentällä. Pelaajat saavat käsitellä palloa vain kolme sekuntia kerrallaan kunnes on syötettävä, palloa saa kuljettaa vain kolmen askeleen verran kunnes on pomputettava sitä maahan.Peli on maalirikasta sillä maaleja nähdään usein noin 50-70 ottelua kohden. Rikkeiden suorittamisesta kentällä saa keltaisen kortin kolmesta sellaisesta lentää ulos ottelusta.
Käsipallo Suomessa
Suomessa käsipallon paras sarja on käsipallon SM-liiga, jossa pelaa kymmenen joukkuetta. Menestynein suomalainen seura miehissä on BK-46 jolla 20 Suomen mestaruutta. Suomen käsipallon miesten maajoukkue on edennyt arvokisoihin kerran Itä-Saksassa 1958. Naisten maajoukkue ei ole vielä päässyt arvokisoihin. 2021 MM-karsinnat ovat tällä hetkellä käynnissä. Laji ei ole suomessa suosituimpien lajien joukossa.
2021 MM-kisat pelataan Egyptissä: Kairon,Hurghadan,Sharm El Sheikhin sekä Suezin kaupungeissa 14-31 tammikuuta. Ensimmäistä kertaa mukana on 32 joukkuetta aikaisemman 24 sijaan. Kisat järjestetään kolmatta kertaa Afrikassa. Kisoissa on käytössä rajoitus maista maanosaa kohden esimerkiksi Euroopasta mukaan otetaan 13 joukketta, paitsi Tanska pääsee myös mukaan hallitsevana mestarina. Suomi on tällä hetkellä karsinta lohkonsa toisena Kreikan jälkeen, vain lohkokärki otetaan mukaan kisoihin.

Käsipallo oli ensimmäistä kertaa mukana olympialaisissa ulkona pelattavana 1936 Berliinissä. Olympialaisiin laji palasi 1972 ja vakiintui sisälajiksi. Naisten käsipallo oli ensimmäistä kertaa mukana olympialaisissa vuonna 1976. Vuonna 1925 perustettiin ensimmäinen kansallinen käsipalloliitto Itävaltaan, joka laantui toisen maailmansodan aikana. Toisen maailmansodan jälkeen perustettiin uusi lajiliitto International Handball Federation (IHF) 1946 Kööpenhaminassa. MM-kisat järjestetään nykyisin kahden vuoden välein. Eniten mestaruuksia niissä saavuttanut maa on Ranska kuudella kultamitalilla.