Kolumni: Nordiksella mennään nyt “uutta normaalia”

Fanit pääsivät Nordikselle pitkästä aikaan.

Nordis on herännyt uuteen normaaliin.

Nordis on herännyt uuteen normaaliin.

Nordiksella käytiin lauantaina jääkiekko-ottelu ja se on hyvä asia. Kaikki on kuitenkin muuttunut viime vuodesta ja todella paljon. Ainoa asia mikä on pysynyt lähes muuttumattomana on itse ottelu kaukalossa. Yleensä juuri kauden avauspeli riippumatta vastustajasta kerää hallin lähes täyteen ihmisiä ja hallin sisällä jonot baareihin, ruokapaikkoihin ja jopa vessoihin ovat valtaisat. Mutta nyt kaikki on toisin koko hallin yleisömäärä on tiputettu terveysviranomaisten rajoitusten mukaisesti 40-60% normaalista. Katsomot on jaettu lohkoihin ja esimerkiksi hallin kiertäminen on mahdotonta. Jokaisella lohkolla on omat wc-tilat ja ruoka ja juomapaikat. Hallin sisäänpääsykin on jaettu lohkoittain.Kaikki on siis muuttunut vuodessa.

Suojamaskeja jaetaan katsojille ympäri hallia IFK:n toimesta.

Suojamaskien käytöstä on ollut puhetta pitkin syksyä ja myöskin Nordiksella niiden käyttöä on suositeltu katsojille. Ainakaan siitä se ei ole kiinni, että jos et omista sellaista, koska Nordiksella jokaiselle sellainen jaettiin. Ensimmäisen pelin perusteella katsomossa maskeja oli kiitettävästi ihmisllä käytössä, siis ainakin pelin aikana katsomossa. Erätauot ovat sitten hankalampia tuon asian suhteen, koska silloin yleensä nautitaan olutta ja muita virvokkeita. Mutta alku oli kuitenkin lupausta herättävä ja kiitos kuuluu kiekkoakansalle.

Fanit käyttävät maskeja katsomossa, koska haluavat pelien jatkuvan ilman koronaa.

Enään ei mennä pääovesta halliin, vaan jokaisella lohkolla on oma sisäänkäynti.

Yleisesti ottaen koko tapahtuma on muuttunut sitten viime vuoden. Kaikki on nyt rajoitettua ja mitään riskejä ei haluta ottaa,koska halutaan, että pelit jatkuisivat saumatta läpi kauden. On kyllä omituista ajatella, että jos joku joukkue pelaa unelmakautta ja voittaa lähes joka ilta niin silloinhan yleisön kiinnostus herää otteluita kohden. Yleisörajoitukset kuitenkin estävät sen, että halliin ei saa ottaa täyttä määrää kansaa. Tämä on nurinkurista, siinä mielessä, että jos olet hyvä niin et voi ansaita sillä tällä hetkellä tarpeeksi katsojien muodossa. Kuitenkin nyt on tärkeintä muistaa, mikä on oleellista ja se on tietenkin ihmisten terveys, jonka edellä mennään nykypäivänä yhteiskunnassa.

Talouskurimus iskee seuroihin nyt toden teolla, kun katsojamäärät ovat vain puolet normaalista.Jääkiekko-otteluita ei voi verrata edellisiin vuosiin, vaan nyt mennään “uutta normaalia” mutta tärkeintä on kuitenkin itse ottelu, jota halutaan mennä ensisijaisesti katsomaaan. Ottelutapahtuman muista palveluista jokainen joutuu nyt joustamaan ja tinkimään, mutta luulen sen onnistuvan, koska kaikki haluavat pelien jatkuvan koko kauden ajan. Otteluiden siirtoja tulee varmasti tällä kaudella ja siitä nähtiin jo esimakua lauantaina, kun HPK:n ja Sportin peli siirrettiin mahdollisen korona altistumisen takia.

Yleisöä oli Nordiksella lauantaina vajaat 4000 mikä on lähes puolet vähemmän, kuin normaalisti kauden avauksessa. Suurin osa viihtyi hallilla rajoituksista huolimatta, mutta jonkun verran harmitusta aiheutti hallin lohkojako. Tämän lohkojaon myötä et pääse näkemään muita kannattajia ja kavereita, kuin omassa lohkossa olevia. Halli on tarkoin rajattu aidoilla ja lippusiimoilla, joten tänä vuonna et siis välttämättä näe hallilla kaikkia tuttuja kovin helposti.

Tälläistä menoa oli vielä vuosi sitten, tulevaisuus näyttää onko tähän paluuta.

Teksti ja kuvat Ilkka Tittonen