Missä menee Matias Sointu?

 

Matias Sointu nauttii jääkiekon pelaamisesta, kun se on taas mahdollista.

Matias Sointu palasi pelaamaan Suomeen ja Kiekko-Vantaaseen neljän ulkomailla vietetyn kauden jälkeen. Viime kausi oli ollut rikkonainen ja edellisestä pelistä oli ehtinyt kulua jo kauan, joten pelaaminen maistui Soinnulle Mestiksen avaus kierroksilla.
Tämän vuoden Kiekko-Vantaan joukkuetta Sointu luonnehtii nuorekkaaksi ja kertoo myöskin joukkueessa olevan paljon eteenpäin urallaan pyrkiviä pelaajia. Myöskin maalivahtiosasto on huippuluokkaa joukkueessamme.

Kysymykseen omista vahvuuksistaan pelaajana Matias Sointu vastaa omaavansa hyvän luistelutaidon ja näkee vahvuutensa olevan myös kiekollisessa pelissä.

– Niillä vahvuuksilla on tähän asti päässyt, eikä ne matkan varrella ole juuri muuttuneet toteaa Sointu.

Parhaimmat muistot ulkomailta

Neljä edellistä kautta vierähti ulkomailla pelatessa, mitä siltä reissulta jäi mieleen.Sointu kertoo nauttineensa pelaamisesta ulkomailla ja mainitseekin, että parhaimmat muistot uran varrelta löytyvätkin myös sieltä. EBEL-mestaruus Bolzanossa ja IK Oskarshamnin kanssa nousu SHL:ään ovat jääneet parhaiten mieleen.Bolzanon joukkuetta Sointu pitää myöskin uransa parhaana ja kertoo, että joukkuehenki oli siellä niin ainutlaatuista, että ei ole tullut muualla vielä vastaan.

Minkälainen kokemus oli sitten pelata Englannissa, kun Sointu kävi lyhyellä visiitillä walesilaisjoukkue Cardiff Devilsissä. Sointu kertoo, että peli oli hyvin samanlaista, kuin Pohjois-Amerikassa, koska sarjassa pelaa paljon pelaajia, joilla on NHL-,AHL-tai ECHL-tausta. Sarja oli tasokas ja Cardiff osoittautui yllättäenkin ihan hienoksi kiekkokaupingiksi. Seuralla oli huippufanit ja hieno organisaatio, joten Sointu nautti Cardiffissa vietetystä ajastaan.

Takaisin liigaan vai ulkomaille?

Tällä hetkellä Sointu pelaa ottelukohtaisella sopimuksella Kiekko-Vantaassa. Urallaan aiemmin SM-liigassa TPS:ssä ja Ilveksessä pelannut Sointu ei poissulje mahdollisuutta, että palaisi liigaan, koska hän haluaa edelleen kehittyä pelaajana ja voittaa jotain suurta.
-Oma tavoite on ollut jo tässä pidempään urallani, että olen aina parempi pelaaja, kuin edellisenä päivänä toteaa Sointu. Myöskin ulkomaat kiinnostavat Sointua vielä tulevaisuudessakin, koska hän nautti pelaamisesta siellä. Koronatilanne tietenkin vaikuttaa tällä hetkellä pelaamiseen siellä.

Tulevaisuuden suunnitelmia

Sointu pelaa tätä kautta parhaillaan ottelukohtaisella sopimuksella Kiekko-Vantaassa. Joukkueessa on tehty suunnitelma, jolla edetään kautta eteenpäin:

– Menemme aina viisi peliä kerrallaan ja niistä on tietty pistetavoite, joka pitää saavuttaa.

– Pudotuspelit ovat tavoitteemme ja totta kai haluamme menestyä keväällä Sointu kertoo.
Omista unelmistaan jääkiekon suhteen Sointu mainitsee, että omat unelmat on jo unelmoitu nuorempana. Tällä hetkellä haluan pelata jääkiekkoa ammatikseni mahdollisimman pitkään ja nauttia lajista,pysyä terveenä,pelata mahdollisimman hyvää jääkiekkoa ja voittaa sarjasta tai seurasta riippumatta.

Kiekko-Vantaan toimitusjohtajana toimii Kai Sointu. Mitä mietteitä siitä oliko asialla vaikutusta joukkueeseen tulemiseen, kun oma isä on toimitusjohtajana seurassa. Soinnun mielestä se ei ainakaan vaikeuttanut päätöstä miettiessäni mihin menen pelaamaan seuraavaksi. Nyt pelataan Kiekko-Vantaassa ja haluan auttaa joukkuetta voittamaan.

Kuva Toni Takala

Teksti Ilkka Tittonen