Mikkelin Palloilijat tärkeään kotivoittoon SJK Akatemiasta

Mikkelin Palloilijat voitti SJK Akatemian tasaisessa kamppailussa loppulukemin 2-1

Lopputulos: MP – SJK Akatemia 2-1 (1-0)

Kuva: Mikko Rahikainen

Putoamista vastaan taistelevat Mikkelin Palloilijat ja SJK Akatemia kohtasivat Mikkelin legendaarisessa Urheilupuistossa 4.10.2020.

Kotijoukkue aloitti ottelun pirteästi. Pelikello näytti vasta kuutta minuuttia SJK:n Akatemian maalivahti Mehdi El Moutacim joutui rikkomaan MP:n Antti-Ville Räisästä oman rangaistusalueen sisällä ja tuloksena oli rankkari kotijoukkueelle. Edellisessä MP:n pelissä rankkarista onnistunut Räisänen ei kuitenkaan tällä kertaa palloa maaliin laittanut. Ensimmäinen puoliaika jatkui kotijoukkueen hienoisessa komennossa. Kotijoukkueen nuori Topi Keskinen oli 15. minuutin kohdalla läpiajossa, mutta El Moutacim pystyi torjumaan Keskisen yrityksen. Reilun 20 minuutin pelin jälkeen, MP sai keskityksen oikealta boksiin, missä SJK Akatemian puolustus puski sen keskialueelle.MP:n Jonathan Dunyin otti pallon haltuun ja laukoi reilusta 20 metristä upean laukauksen maalin yläkulmaan. 1-0 MP:lle ja samoissa luvuissa mentiin myös tauolle.

Toinen puoliaika jatkui tasaisena, eikä maalipaikoilla juhlittu. 62. peliminuutilla MP:n kokenut nigerialainen hyökkääjä Dudu karkasi läpiajoon ja viimeisteli pallon varmasti maalin takakulmaan. Vierasjoukkue tuli kuitenkin peliin mukaan 78. minuutilla, kun joukkueen maalitykki Jeremiah Streng viimeisteli maalin puskemalla Valtteri Olsbon hyvästä keskityksestä. Vain pari minuuttia SJK Akatemian kavennus osumasta kotijoukkueen Toni Tahvanainen oli nokikkain vierasjoukkueen maalivahdin El Moutacimin kanssa, mutta ei pystynyt laittamaan palloa maaliverkkoihin. Kotijoukkue MP puolusti ottelun loppuun hyvin alhaalta ja tiivisti, eikä SJK Akatemia pystynyt tekemään tarvittavaa tasoitusmaalia. Ottelu päättyi MP:n 2-1 kotivoittoon SJK Akatemiasta.

Kuva: Mikko Rahikainen

MP:n päävalmentaja Juha Pasoja oli tyytyväinen voittoon.

– Tämä oli taas hyvä ja tärkeä voitto! Meillä oli lukuisia maalipaikkoja, mutta tänään ei kyllä oikein uponnut. No, pääasia, että tehtiin voittoon tarvittavat maalit, jotka olivatkin tänään taas aika hienoja.
– Puolustettiin taas hyvin joukkueena ja pidettiin vieraat poissa maalipaikoilta. Olisimmehan voineet tehdä tästä tänään helpommankin ottelun, kun oltaisiin vain osuneet noista hyvistä paikoista.
MP:n seuraava peli on Tammisaaressa EIF:n vieraana 10.10, kun taas SJK Akatemia saa vieraakseen samaisena päivänä FF Jaron.

 

Viljami Jurvanen