Aleksi B ja OG murskasivat CS:GO scenen yhden jättiläisistä!

Suomalais E-sport urheilija Aleksi “Aleksi B” Virolainen ja hänen edustama OG kohtasi saksalaisseura BIG:in Intel Extreme Masters turnauksessa. Ottelu oli kaikin puolin mielenkiintoinen, sillä saksalaisia on pidetty pitkään yhtenä tämänkin turnauksen voittaja ehdokkaista. 

 

Lähtökohdat olivat silti Aleksi B:n johtamalla OG:lla hyvät, sillä joukkue on pystynyt viime aikoina esiintymään omalla tasollaan. Kuin taas  BIG oli ennen otteluun lähdettyä hävinnyt 2 viimeisintä peliä ja heidän otteensa ovat olleet hiukan epävarmoja, aikaisempiin esityksiin verrattuna. Siitä huolimatta BIG oli ottelun ennakkosuosikki.

 

Taistelu aloitettiin OG:n kartta valinnalla, mikä oli odotetusti Inferno. Kartta on molemmille joukkueille suotuisa, joten taistosta oli odotettavissa tiukka. OG aloitti vahvasti nappaamalla 3 ensimmäistä kierrosta nimiinsä, mutta BIG vastasi tämän jälkeen nopeasti tasoittamalla ottelun tilanteeksi 3 – 3. Tämän jälkeen ensimmäinen puolisko pelattiin tasaisesti loppuun ja puolisko päättyi lukemiin 8 – 7 OG:n hyväksi. 

 

Toiselle jaksolle lähdettiin ryminällä ottelun siirryttyä jo 10 – 7 tilanteeksi. Tämän jälkeen BIG otti ottelusta otteen ja nousi upeasti 10 – 14 johtoon. Kaikki näytti tässä vaiheessa menevän saksalaisten hyväksi oikein, mutta se kaikki muuttui nopeasti. OG aloitti pelaamaan parasta CS:GO:ta mitä heiltä on nähty vähään aikaan. Joukkue teki upeita suorituksia joukkueena ja taisteli itsensä 15 – 15 tilanteeseen, eli jatkoaikaan asti. Jatkoaika oli selvää dominointia ja OG voitti kartta valintansa lopulta lukemin 19 – 15.

 

Toinen kartta valinta oli BIG:in ja valinnaksi päätyi piennoisena yllätyksenä Dust 2. Kartta alkoi samaan sävyyn, kuin ensimmäinen. OG aloitti vahvasti ottamalla kartan 3 ensimmäistä kierrosta ja BIG tuli jälleen kerran 3 – 3 tasoihin. Tämän jälkeen taisteltiin ensimmäinen puolisko tasaisesti, siirtymällä 7 – 8 tilanteessa puolien vaihtoon. 

 

Toinen puolisko oli OG:lta täyttä dominointia, eikä joukkue jättänyt mitään sattuman varaan. Hävittyään vain yhden kierroksen, vei OG puoliskon lukemin 9 – 1 ja koko ottelun yllättäen puhtaasti 2 – 0.

 

Kirjoittaja: Miro Mellin

Mirojoakim@luukku.com