Suomalaisjohtoinen CSGO-joukkue OG hävisi puolalaisille lukemin 2-1

 

Aleksi “Aleksib” Virolaisen johtama eurooppalaisjoukkue OG hävisi puolalaiselle Virtus Pro:lle viikonloppuna pelatussa Flashpoint turnauksessa.

Ottelun karttoina toimi Mirage, jonka valitsi OG (16-10), Train, jonka valitsi Virtsu Pro (16-9) ja joukkueiden bannien jälkeen jäljelle jäi Inferno, Virtus Pro (16-12). HLTV:n rankingin mukaan OG on sijalla 6. ja Virtus Pro sijalla 11. Turnauksen tehokkain pelaaja oli tanskalainen Valdemar “Valde” Bjørn Vangså. OG hävisi ylemmän kaavion ensimmäisen pelinsä brasilialaiselle MIBR-organisaatiolle kartoin 2-1, jonka takia joukkue putosi alempaan kaavioon ja kairasi tarvittavat voitot päästäkseen aina finaaliin asti. Voitot suomalaisjohtoinen joukkue otti ruotsalaisjoukkue Dignita:sta (2-0), saksalaisesta BIG:istä (2-0), MIBR (2-1), ja viimeinen joukkue ennen finaalia oli ruotsalainen Fnatic (2-0).

E-sports on viimevuosina kasvattanut suosiota suomessa. Kuva: HEO mediakirjasto

Eurooppalaisjoukkueen julkaisun jälkeen 4.12.2019 joukkue on tasaisesti nostanut sijoituksiaan maailmanrankingeissa. Joukkueen pelinsisäinen johtaja Virolainen pelasi aikaisemmin suomalaisjoukkue ENCE:ssä. Suomalaisen suurin saavutus tähän asti on CSGO-suurturnaus Katowicen finaaliin altavastaajana nousu vuonna 2019. Ikävä kyllä suomalaisjoukkue hävisi finaalin, mutta tämä nosti suomalaisen e-urheilun asemaa maailmalla.

Joukkueen menestymismahdollisuuksista keskusteltiin ennen kuin ensimmäistäkään peliä oli pelattu. Enää sitä ei tarvitse tehdä. Joukkueen AWP-pelaaja Mateusz “Mantuu” Wilczewski oli ennen joukkueeseen liittymistään monelle lajia seuraavalle tuntematon nimi. Nykyään puolalais-brittiläinen pelaaja on yksi joukkueen kantavista voimista. Flashpointin finaalissa Wilczewski oli oman joukkueensa toiseksi tehokkain tehoilla 50/42. 

OG:n yhteistyö Red Bullin kanssa kertoo siitä, minkä kokoisesta organisaatiosta oikein on kysymys. Nähtäväksi jää, pääseekö joukkue nousemaan suomalaisjohdolla maailman kärkeen.  

 

Ilmari Savolainen

ilmari.savolainen2@gmail.com