Loppuuko ura positiiviseen dopingtestitulokseen?

Mutkan kautta SM-liigasta KHL:ään

Toisen kauden liigassa aloittanut Alex Lintuniemi pelasi JYPin riveissä kunnes Karjala-turnauksen jälkeen Jyväskyläläinen seura purki yllättäen puolustajan sopimuksen, joka olisi kestänyt kevääseen 2022 asti.

 

Helsinkiläislähtöisen puolustajan tilanne oli samanlainen vuosi sitten, kun Lahden Pelicansin ja Lintuniemen tiet erosivat. Samalla kerralla JYPin riveihin siirtyi myös hyökkääjä Severi Lahtinen. 

 

Karjala-turnauksessa tehdyissä dopingtesteissä puolustajan tulos oli positiivinen, joka viittaa epäurheilijamaiseen käytökseen. SM-liiga seura JYP ei halunnut jatkaa sopimusta tuloksen tultuan julki. JYPistä on myös aikaisemminkin irtisanottu pelaajia päihteiden käytöstä. Keväällä 2018 purettiin Slovakialaisen hyökkääjän Michel Miklikin sopimus, kun häntä vastaan nostettiin useita rikossyytteitä. 

 

Maajoukkue kutsun saanut Lintuniemi on aikaisempina kausina pelannut kahden NHL seuran farmijoukkuissa. Leijonapaidassa pelanneen puolustajan tulevaisuuden pelasti KHL joukkue Barys Nur-Sultan. Joukkue teki suomalais puolustajan kanssa diilin tiistaina 8. joulukuuta.

Kazakstanilaiset fanit ovat erittäin innoissaan uudesta puolustajasta.

Daniela Kälviläinen