ENCEn taival päättyi aikaisin, mutta fanit nauttivat matkasta silti – “Olutkaan ei ollut pahan hintaista”

ENCEn taival Berliinin Major-turnauksessa päättyi pettymykseen. Suomalaisjoukkue esiintyi vanhalla kokoonpanolla viimeistä kertaa ja olisi toivonut, että joukkue olisi menestynyt paremmin.

Puolivälierissä vastaan tuli ennakkoon heikompi Renegades ja ENCE-fanit povasivat jo throwbackkia aikaisempaan Major-turnaukseen, kun ENCE eteni upeasti finaaliin saakka.

Renegades jyräsi suomalaisjoukkueen kartoin 2-0 ja eteni semifinaaleihin. Australialaisjoukkueen matka päättyi neljän parhaan joukkoon, kun jättiyllättäjä AVANGAR jyräsi tiensä finaaliin saakka. 

ENCEllä on edessä uusi aikakausi, kun joukkueen sisäinen pelinjohtaja Aleksi “Aleksib” Virolainen penkitettiin ja tilalle otettiin supertähti  Miika “sunNy” Kemppi

Pystyykö ENCE pitämään tasonsa maailman huipulla, vaikka maailman parhaimmistoon kuuluva pelinjohtaja Aleksib ei ole enää taktiikoiden takana?

Haastattelin muutamaa ENCEn fania, jotka olivat paikan päällä katsomassa ENCEn viimeistä matkaa vanhalla kokoonpanolla.

Niko (28) ja Samuli (38) saapuivat ensimmäistä kertaa Major-turnaukseen, mutta Counter-Strike on kuulunut kaksikon elämään jo miltein 20 vuotta.

Mitä mieltä olette pelaaja muutoksesta ja  miten se vaikuttaa joukkueen tulevaisuuteen?

–  Annetaan uudelle rostelille mahdollisuus, ei tyrmätä heti yhden tai kahden turnauksen perusteella, Niko aloittaa.

– Pieni pelko, että pystyykö Aleksi “allu” Jalli hoitamaan tarkkuuskivääri sekä sisäisen pelinjohtajan roolin, Niko jatkaa.

– Aika näyttää. Onko pelaajavaihdos sit oikeesti hyvä vai huono juttu, Samuli pohtii.

Kaksikon matka Majoreilla näytti sujuvan vallin mallikkaasti, vaikka ENCE tippuikin turnauksesta. Olut oli sopivan hintaista ja suomalaisia paikalla mukavasti.

– Täällä on huikeat puitteet katsella Esportsia ja oli aivan upeaa kuunnella, kun ENCEä huudetaan katsomosta, mahtava fiilis.

– Olutkaan ei ole pahan hintaista, 0.75 tuoppi 8 euroa, ei oo paha, Samuli heittää.

ENCE aloittaa uuden aikakautensa tuoreella kokoonpanolla 14. syyskuuta, kun Moskovassa pelataan Blast Pro Series -turnaus.

ENCEn pelaava kokoonpano:

  • Aleksi “allu” Jalli
  • Jani “Aerial” Jussila
  • Sami “xseven” Laasanen
  • Miikka “sunNy” Kemppi
  • Jere “sergej” Salo
  • Slaava “Twista” Räsänen (valmentaja)

Penkillä:
Aleksi “Aleksib” Virolainen

Luultavasti ENCE pystyy jatkamaan taivaltaan maailman huipulla, mutta se vaatii suurta vastuusta konkari-pelaaja Aleksi “allu” Jallilta, sillä tarkkuuskiväärillä pelaaminen ja pelin sisäisenä johtajana toimiminen ei ole todellakaan helppoa. Luultavasti joukkueen valmentaja Slaava “Twista” Räsänen ottaa myös todella isoa roolia joukkueen taktiikoissa.