ESL One New York 2019 – uudistunut ENCE kovan paikan edessä

ENCE Esports on todellisessa näytönpaikassa ESL One New York 2019 -turnauksessa, joka alkaa torstaina. Joukkue on ollut isosti puheenaiheena Counter Strike Global Offensive -piireissä ja sävy on negatiivinen.

Suomalainen CS:GO -joukkue ENCE Esports oli varmasti viimeisen vuoden ajan pelin tunnetuimpien joukkueiden joukossa ja medianäkyvyys oli luultavasti isointa. Tapa, jolla ENCE sai näkyvyyttä, oli organisoitua, mutta myös ns. “suomalaisuudella” oli iso merkitys.

Mitä näkyvyys on ollut nyt?

Todella negatiivista ja ENCE-fanit ovat raivoissaan. Pelaajamuutos ei selvästikään ilahduttanut kotimaassa, eikä myöskään ulkomailla. Se on selvää, että joukkueen tehtävä ei ole vain miellyttää, mutta nyt organisaatio ja pelaajat ovat menneet liian pitkälle.

Kaikki alkoi elokuun lopulla, kun joukkueesta potkittiin ulos Aleksi “Aleksib” Virolainen. Varsinkin se, että muutos tehtiin juuri ennen Major-turnausta, joka on pelin yksi isoimmista turnauksista koko vuoden aikana. Päätös varmasti sai ENCE-fanit täysin pois liitoksistaan. Nyt on kuitenkin ilmoille tullut sellainen floppi, jota ei varmasti kovin moni olisi uskonut. Joukkueen Jani “Aeriel” Jussila antoi viime viikolla HLTV -sivustolle haastattelun, joka on täysin sitä vastaan, mitä itse ENCE organisaatio on aikaisemmin kommentoinut. Organisaatio ja joukkueen pelaajat totesivat pelaajamuutoksen aikaan, että joukkueella on nyt “oikeat pelaajat”, eikä muutoksia olla tekemässä. Viime viikonloppuisessa haastattelussa Aerial lipsautti, että joukkue on halunnut pelaajistoon muutoksia jo kuukauden ajan. Tämä tarkoittaa sitä, että koko joukkue ja sen pelaajat ovat valehdelleet ENCE-faneille ja myös Aleksib:lle.

Itse Virolainenkin otti tapaukseen kantaa Twitter-tilillään ihmettyneenä.

– Mitä v*ttua juuri luin?

Tämä tuli varmasti myös 22-vuotiaalle Virolaiselle aivan puun takaa.

ELS One New York 2019

Tämä on varmasti iso suunnannäyttäjä ENCEn tulevaisuudelle. Joukkueella on lohkon puolesta hyvä mahdollisuus edetä jatkoon, mutta paineet ovat varmasti myös kasaantuneet pahasti joukkueen harteille.

Toivon, että ENCE onnistuu tässä turnauksessa ja näyttää kaikille, että pelaajamuutos on positiivinen liike. Jos tämä turnaus menee penkin alle, luultavasti fanit ovat täysin turhautuneita ja lokaa sataa ENCEN niskaan vielä enemmän.

A-lohkossa, jossa ENCE pelaa, on mukana todella kova joukkue Team Liquid, joka on varmasti kovin vastus lohkossa. Muut lohkossa pelaavat joukkueet ovat: G2 ja eUnited.

Toisessa lohkossa pelaa eittämättä turnauksen ennakkosuosikki Astralis, joka voitti elokuussa kolmannen perättäisen Major-turnauksen ensimmäisenä joukkueena kautta aikojen.

ENCE aloittaa koitoksensa torstaina klo 18:00, kun vastassa on G2.