Tampereella murskajaiset – Kiekko-Espoo jatkoi voitokasta menoaan Kooveen kustannuksella

Torstaina 8.10 Hakametsässä kohtasivat Koovee ja Kiekko-Espoo. Kiekko-Espoo jatkoi voittoputkeaan viiden ottelun mittaiseksi voittamalla Kooveen lukemin 3-6. 

Hakametsän yleisö sai kokea jääkiekkoviihdettä torstaina kun Kooveen vieraaksi saapui Kiekko-Espoo. Kyseessä oli kärkiottelu, sillä Koovee oli aloittanut kautensa yli odotusten voittamalla neljästä ensimmäisestä sarjapelistään kolme. Koovee ja Kiekko-Espoo kohtasivat torstaina ensimmäisen kerran yli 30:n vuoteen. Seurojen edellinen kohtaaminen tapahtui I-divisioonassa helmikuussa 1990.

Koovee-Kiekko-Espoo keskialoitus

Ennakkosuosikkina otteluun lähtenyt Kiekko-Espoo sai kylmää kyytiä Kooveen toimesta kun tamperelaiset siirtyivät heti lähes ensimmäisestä hyökkäyksestä 1-0 johtoon. Kooveen Elias Elomaa sai tilanteessa lyödä reboundin sisään aivan kaikessa rauhassa. Kiekko-Espoo teki ensimmäisen maalin vain reilua minuuttia myöhemmin kun konkarihyökkääjä Kurtis McLeanin summittainen kääntö maalille pomppi sisään Kooveen puolustajan luistimesta. Kooveen vahva alku jatkui ensimmäisessä erässä kun se meni uudelleen johtoon Niko Lahtisen upealla laukauksella Kiekko-Espoo maalin yläkulmaan. Kiekko-Espoo tuli kumminkin taas tasoihin kun ylivoimalla Petteri Villasen piiska puhui B-pisteen kaarelta.

Kiekko-Espoon upeasta alkukaudesta mieleenpainuvin nimi on ollut taitohyökkääjä Petteri Villanen. Pienikokoinen (171cm ja 71kg) taitopelaaja on tehnyt kauden viiteen ensimmäiseen peliin tehot 5+2=7. Mies on pistänyt jäällä silmään loistavana luistelijana. Villanen tekee jäällä loistavia suunnanmuutoksia pienessä tilassa. Villasessa on maalintekijän luonnetta, varsinkin rannelaukaus lähtee mieheltä erittäin napakasti. Villanen kantaa Kiekko-Espoossa joukkueensa kultaista kypärää ja hän onkin joukkueen pelillinen johtaja pelistä toiseen. En usko, että menee kauaakaan kun Villanen naarataan kotimaiseen pääsarjaan pelaamaan. 21-vuotiaalla hyökkääjällä on iso potentiaali nousta Liigassa pisteitä tekeväksi pelaajaksi.

Ottelun ensimmäinen erä olikin 2-2 maalin jälkeen täyttä Kiekko-Espoon tykitystä. Mitä pidemmälle erä eteni, sitä enemmän Koovee tippui Kiekko-Espoon kyydistä. Kiekko-Espoon 2-3 johtomaali oli lahja Kooveen puolustukselta. Kiekko-Espoo katkaisi Kooveen puolustajan epämääräisen heiton keskialueelle ja vastahyökkäyksestä Kiekko-Espoon puolustaja Niko Seppälä pääsi iskemään joukkueensa ensimmäisen kerran johtoon. Loppuerä olikin sitten Anton Ollikainen show. Ollikaisen 2-4 maali tuli varkain, kun hyökkääjä purjehti Kooveen puolustuksen läpi ja teki läpiajosta maalin Kooveen maalivahti Kimmo Rautiaisen taakse. Ollikaisen toinen maali tuli upealla laukauksella B-pisteen kaarelta aloituksen jälkeen. Ensimmäinen erä oli erittäin viihdyttävä ja paikalle tulleet reilut 200 katsojaa saivat todistaa hienoa mestisviihdettä seitsemän maalin kera.

Toiseen erään Koovee vaihtoi maalivahtia kun synkän avauserän pelannut Rautiainen vaihtui Verneri Virtaseen. Virtanen joutui antautumaan ensimmäisen kerran kun toista erää oli pelattu noin viisi minuuttia. Ottelun hahmon, puolustaja Erik Aution ylivoimalla lähtenyt lämäri yllätti Virtasen totaalisesti. Laukaus suuntautui aivan yläkulmaan ja Virtaselle ei jätetty tilanteessa mitään mahdollisuuksia. Autiolla oli Tampereella tehoilta kun maalin lisäksi mies saalisti kaksi syöttöpistettä. Autiolla on kokemusta Liigasta Saipan riveistä. Upean alkukauden pelannut Autio on muodostanut loistavan puolustajaparin Arto Laatikaisen kanssa. Kiekko-Espoo hallitsi vahvasti toista erää, mutta maaleja ei erässä kuitenkaan nähty Aution maalin lisäksi. Koovee sai toisessa erässä harvoja vastahyökkäyksiä, mutta ne Kiekko-Espoon maalivahti Riku Lindroos pysäytti.

Viimeiseen erään lähdettiin siis tilanteesta 2-6. Viimeisen erän pelaaminen olikin pitkälti molemmilta joukkueilta sen mukaista. Kiekko-Espoo otti ns. jalan pois kaasulta ja Koovee oli luovuttanut pisteiden suhteen. Koovee teki 3-6 lohtumaalin yhdeksän sekuntia ennen pelin loppua. Kooveen maalille toiseen erään vaihdettu Virtanen saa kyllä pelistä puhtaat paperit. Hänet valittiinkin Kooveen puolelta ottelun nälkäisemmäksi pelaajaksi.

Ottelu päättyi Kiekko-Espoon 3-6 vierasvoittoon.

Kiekko-Espoo kiittää omia vieraskannattajiaan pelin jälkeen.

 

Kiekko-Espoon voittoputki venyi nyt viiden ottelun mittaiseksi. Kiekko-Espoon maaliero on näissä viidessä pelissä 21-7. Kiekko-Espoo oli Kooveeta vastaan kaksi kertaan tappiolla, muttei joukkueella silti ollut hätää missään vaiheessa. Maalintekovoimaa joukkueessa on todella paljon Mestikseen. Joukkue on laadukas maalivahdista aina hyökkääjiin asti. Kiekko-Espoon kausi jatkuu perjantaina 9.10 K-Vantaan vieraana. Ensi viikolla on edessä kolmen kotiottelun putki. Espoon Metro Areenalle vastaan saapuu K-Vantaa, Koovee ja FPS. Kooveen kausi jatkuu lauantaina 10.10 TuTon vieraana.

 

Henri Niemelä

henri.niemela18@gmail.com