Keskusrikospoliisi jakoi uuden videon maanantaina, jolla täsmennettiin videon tarkoitusta. Uudessa videossa lukee seuraavasti:
KRP:n TikTokissa viime viikolla julkaistu video on herättänyt keskustelua. Videon tärkeä viesti on muistuttaa siitä, että intiimien kuvien lähettämisessä kannattaa aina käyttää erityistä harkintaa, koska niiden leviäminen voi muuttua hallitsemattomaksi ja aiheuttaa pitkäaikaista harmia.
Monet TikTokin käyttäjät eivät ole tyytyneet KRP:n tekemään videoon, vaan vaativat suoraan anteeksipyyntöä.
– Joo ei tämä vielä käy. Tästä puuttuu se anteeksipyyntö ja edellisen videon poistaminen, kommentoidaan videon alle.
– Tää ei oo fresh, toinen jatkaa.
Uusi video ei ole tavoittanut läheskään samaa katsojakuntaa, kun alkuperäinen kohuvideo. Täsmentävällä videolla on 21 tuhatta näyttökertaa, kun taas ensimmäisellä videolla jo yli 325 tuhatta.

Kuva: Pysäytyskuva KRP:n videosta.
Keskusrikospoliisi latasi viime viikolla TikTok- tililleen videon, jossa muistutetaan netissä leviävien kuvien vaaroista. Video on julkaistu otsikolla: Takaisinkelaus ei toimi oikeassa elämässä. Mieti ennen kuin jaat. Nyt video on joutunut kovan kritiikin kohteeksi.
Tiktok-video on kerännyt yli tuhat tuohtunutta kommenttia. Niissä keskusrikospoliisia on kritisoitu syyttämästä rikoksen uhria.
– Jos videon on tarkotus käsitellä tapauksen ennaltaehkäisyä niin aika metsään meni, kunnon victim blamingit tulille, yksi käyttäjä kommentoi.
Kommenttikentässä ihmetellään myös miten videota ei ole vielä poistettu sovelluksesta.
– Se että tätä videoo ei oo viekään poistettu speaks volumes, eräs ottaa kantaa.
– Miks tätä ei oo viekään poistettu? Jatkaa toinen pohdintaa.
Video alkaa, kun ääni kertoo miten lähetti “sellaisen” kuvan parille kaverille. Vaikka kuvan lähettäjä pyysi kavereita poistamaan kuvan, oli kuva lähtenyt jo leviämään. Lopulta kuva oli levinnyt niin paljon, että sitä oli enää mahdotonta poistaa verkosta.
Somessa otetaan kantaa
Kritisointi on levinnyt myös muihin somealustoihin, kuten kuvapalvelu Instagramiin. Myös graafikko ja podcastaaja Iris Flinkkilä on ottanut kantaa aiheeseen omalla Instagram tilillään.
– Poliisiin tarvitaan kipeästi feminismiä, Flinkkilä aloittaa postauksen.
– Uhri ei kuitenkaan koskaan ole syypää, toisin kuin poliisi antaa ymmärtää. Itseään saa kuvata ja kuvia saa lähettää kavereille tai ihastuksille, jos varmistaa ensin että kuva on toivottu, kirjoittaa Flinkkilä myöhemmin postauksessa.