TikTok päivitti – antaa vanhemmille mahdollisuuden tarkastella lastensa tilejä

San Francisco (CNN Business) kertoo, että TikTok tarjoaa miljoonien teini-ikäisten käyttäjien vanhemmille enemmän mahdollisuuksia rajoittaa sitä, mitä heidän lapsensa voivat nähdä ja jakaa sovelluksessa.

Maailmankuulu videosovellus ilmoitti tiistaina uusista vanhemmille suunnatuista valvontatyökaluista. Esimerkiksi vanhemmilla on kyky säädellä mitä sisältöä teini-ikäiset voivat hakea TikTokista ja kuka voi kommentoida heidän profiilejaan. Kuka voi nähdä, kenen videoista he ovat tykänneet ja onko heidän lapsensa profiili julkinen vai yksityinen.

Tracy Elizabeth, yrityksen globaalin nuorten turvallisuuspolitiikan johtaja ja Alexandra Evans, lasten turvallisuuspolitiikan päällikkö Euroopassa, kirjoittivat blogikirjoituksessa, että heidän tavoitteena on löytää tasapaino teini-ikäisten turvallisuuden ja autonomian välillä. He pyrkivät luomaan turvallisen ja tukevan alustan itsensä ilmaisemiseen.

Uudet toimenpiteet ovat osa TikTokin Family Paring -ominaisuutta, joka otettiin käyttöön tiettyihin Euroopan maihin tämän vuoden helmikuussa. Sen avulla vanhemmat voivat yhdistää tilinsä teini-ikäisen tiliin. Aiemmin Family Safety Mode:ksi kutsuttu ominaisuus antoi vanhemmille mahdollisuuden asettaa päivittäisiä aikarajoituksia TikTokin käytölle. He voivat myös tarkkailla millaista sisältöä lapset katsovat. Vanhemmat pystyvät myös rajoittamaan tai jopa poistamaan yksityisviestejä.

TikTok laajentaa nyt näitä ominaisuuksia ja tarjoaa niitä saataville maailmanlaajuisesti.

Elizabeth ja Evans uskovat, että kun nuoret alkavat rakentaa läsnäoloa verkossa, on tärkeää antaa perheille työkaluja, jotta vanhemmat ja teini-ikäiset voivat lisätä some-turvallisuutta yhdessä.

Eniten TikTokia käyttää nuoriso. Statistan julkaiseman analyysiyhtiön App Apen tietojen mukaan 32,5% sovelluksen yhdysvaltalaisesta käyttäjäkunnasta oli kesäkuusta 2020 lähtien 10-19-vuotiaita. Tämä on enemmän kuin muissa ikäryhmissä. 

Sovelluksessa käyttäjät jakavat yleensä 15 sekunnin pituisia leikkeitä tanssimisesta, huulisynkkauksista, komediahahmojen luomisesta ja osallistumisesta foorumilla esiin tuleviin haaste-tehtäviin.   

CNN Business on raportoinut, että sovelluksessa yhdessä yössä viraaliksi nousevat videot ovat saaneet videoiden tekijöiden vanhemmat puuttumaan yksityisyyteen ja kiusaamiseen liittyviin asioihin.

Yhdysvalloissa TikTok tarjoaa rajoitetun version sovelluksesta alle 13-vuotiaille käyttäjille. Se ei salli videoiden jakamista tai kommentoimista ja viestien lähettämistä muiden ihmisten kanssa, mutta lapset voivat silti tarkastella TikTok-sisältöä, joka sopii heidän ikäisilleen.

Lähde: CNN