Ronaldo vei Messistä voiton – Juventus vakuuttavaan vierasvoittoon Barcelonasta

Cristiano Ronaldon johtama Juventus kävi hakemassa vakuuttavan 0-3 vierasvoiton Lionel Messin Barcelonasta. Joukkueiden edellinen kohtaaminen päättyi Torinossa Barcelonan 0-2 voittoon.

 

Juventus aloitti maalinteon 13. minuutilla, kun Barcelonan nuori uruguaylainen toppari Ronald Araujo joutui rikkomaan Ronaldoa rangaistusalueella. Ronaldo laittoi pallon vakuuttavasti ohi Marc-Andre ter Stegenin. Juventuksen painostus jatkui ja vain seitsemän minuuttia myöhemmin Weston McKennie laukoi upean volleyn, Juan Cuadradon kauniista syötöstä. Barcelona hallitsi ensimmäisen puolikkaan toista puoliskoa, mutta ei kuitenkaan todella vaarallisiin paikkoihin päässyt lukuunottamatta muutamaa Messin laukausta, jotka 42-vuotias maalivahtilegenda Gianluigi Buffon torjui ongelmitta. Puoliajalle mentiin Juventuksen 0-2 vierasjohdossa.

 

Toinen puoliaika lähti ensimmäisen tapaan hyvin surullisesti käyntiin Barcelonan näkökulmasta. Kun reilu viisi minuuttia oli pelattu Barcelonan Clemet Lenglet syyllistyi käsivirheeseen omalla rangaistusalueella ja tuloksena oli rangaistuspotku. Ronaldo laukoi Juventuksen kolmannen maalin varmasti pilkulta vasempaan kulmaan. Barcelona oli tilanteessa kuitenkin onnekas rangaistuslaukauksesta huolimatta, sillä Lengletin olisi pitäny saada toinen varoitus käsivirheestä, mutta ottelun erotuomari Danny Makkelie säästi Lengletin toiselta keltaiselta kortilta. Barcelona hallitsi peliä miltei koko toisen puoliajan, mutta ei lopulta ylärimaa lähemmäksi päässyt.

 

Kaksi maalia tehnyt Ronaldo oli tyytyväinen omaan ja joukkueensa tekemiseen.

– Se on minulle aina erityistä onnistua täällä. On aina mukavaa kohdata Messi, sillä olemme pelanneet yhdessä viimeiset 12–13 vuotta. Ihmiset puhuvat aina meidän kilpailutilanteesta, mutta minulle on etuoikeus kohdata hänet. Olen onnellinen, kun onnistuin maaliteossa Messiä vastaan, Ronaldo kertoi Uefan nettisivujen(siirryt toiseen palveluun) mukaan.

 

0-3 vierasvoitto siivitti Juventuksen G-lohkon voittajaksi maalieron turvin.

 

Tulos lyö lisää paineita Barcelonan valmentajan Ronald Koeman niskaan, sillä tulokset Espanjan liigassa ovat olleet surkeita.

– Tietysti olen huolissani. Näin, että joukkueelta puuttui ottelun alussa itseluottamusta ja aggressiivisuutta. Tämä on outoa, sillä olemme menestyneet hyvin tällä kaudella Mestarien liigassa. Meidän pitää siirtää katseet nyt eteenpäin. Meillä on joukkueessa myös laatua, mutta pitää olla myös persoonallisuutta. Jos luotamme itseemme enemmän, voimme voittaa kenet tahansa, Koeman totesi.

 

Juventus ja Barcelona pelaavat seuraavan kerran Mestarien liigassa keväällä neljännesvälierissä.

Viljami Jurvanen