Kajaanin Hokin vaikea kausi – vieläkö rahkeet riittää pudotuspeleihin

Kajaanin Hokki lähti kauteen uudella kokoonpanolla ja valmennuksella. Vielä ei ole nähty parasta mahdollista Hokkia.

Kaiken piti olla tarjottuna pöytään valmiiksi kajaanilaiselle kiekkoyleisölle, Hokin paikka Mestiksen kärkikahinoissa. Mutta ei, joukkue löytyy tällä hetkellä Mestiksen sarjataulukosta sijalta 11. Takana tulevat K-Vantaa, Peliitat ja FPS. Viime kauden paha mahalasku Mestiksen häntäpäähän antoi paljon kysymysmerkkejä katsojille.

Joukkueeseen hommattiin uusi valmennusjohto, vastuun otti Keupasta Kajaaniin saapunut Niko Eronen. Joukkueen rakennus alkoi välittömästi edellisen kauden keskeytyksen jälkeen jo kaikille tutun pandemian vuoksi. Joukkueeseen saapui paluumuuttajia, Joensuusta saapui Erno Räisänen joka on pelannut Kajaanissa jo B-juniori ikäisestä lähtien. Iisalmesta saapui Hokin oma kasvatti Tuomas Tolonen.

Nimekkäimmät vahvistukset tulivat ulkomailta, Italiasta saapui Riccardo Lacedelli ja Ranskasta Mathieu Briand.  Molemmille oli luvassa isoa roolia Hokin hyökkäyksessä. Ranskalainen Briand valittiin joukkueen kapteeniksi hänen ammattimaisuudellaan sekä luontaisella johtajuudellaan.

Kausi käynnistyi lopulta syyskuun lopulla odotukset olivat Kajaanissa korkealla koronarajoituksista huolimatta. Joukkueen esitykset jäällä ovat vaihdelleet kuten syksyinen sää ulkona, välillä paistaa aurinko ja välillä lunta tulee tupaan ihan huolella.

Kapteeni Mathieu Briand ei näyttänyt esimerkkiä jäällä ja hän teki 9 peliin tehot 1+1. Toinen ulkomaalaisvahvistus Riccardo Lacedelli puolestaan teki 6 peliin 0+2. Lopulta molempien pelaajien sopimukset purettiin lokakuun lopussa yhteisymmärryksessä.

Joukkueeseen kesken kauden saapui maalivahti Antti Karjalainen. Sotkamosta kotoisin oleva veskari saapui Kajaaniin Hämeenlinnasta jossa voitti myös Suomen mestaruuden vuonna 2019. Tuolloin HPK:n ykkösmaalivahti oli Emil Larmi joka nykyään pelaa NHL-joukkue Pittsburgh Penguinsin organisaatiossa.

Puolustukseen saapui U20 maailmanmestari Miro Keskitalo. Karjalainen on pelannut hyvin ja pitänyt torjunnoillaan joukkuetta pystyssä antaen mahdollisuuden voittoihin.

Joukkueen tärkeimmät lenkit löytyvät hyökkäyksestä. Tuomas Komulainen löytyy pistepörssin sijalta 11 vain neljän pisteen päässä kärjestä. Haastattelin aikaisemmin syksyllä puolustaja Risto Mattilaa joka kertoi joukkueen tavoitteeksi pudotuspelipaikan ja henkilökohtaisella tasolla halun voittaa pelejä enemmän kuin koskaan.

Nyt nuo puheet pitää toteuttaa teoilla kaukalossa kun kausi taas jatkuu tammikuussa. Ilman niitä Kajaanissa ei pelata pudotuspelikiekkoa keväällä 2021.