Kiekko-Espoon naisten kausikatsaus 2020-21

Kiekko-Espoon naisten joukkue lähti 2020-21 kauteen jälleen kerran suurimpana ennakkosuosikkina ja täynnä nälkää ja näyttämisen halua. Varsinkin kun viime kevään pudotuspelien finaalit KalPaa vastaan jäivät pelaamatta korona-epidemian keskeytettyä kauden. 

Naisten liigan/SM-sarjan 14-kertainen mestarin runko on pysynyt samana koko kauden. Joukkueeseen siirtyivät Emilia Vesa(Kuortane), Bianca Kanerva(HIFK U18), Kaisa Eronen(TPS) sekä pätkä-diilillä Espooseen palannut Emma Nuutinen. Joukkueesta ovat lähteneet uransa lopettanut Christine Posa, St. Cloud State Universityyn siirtynyt Linnea Melotindos sekä joukkueen pitkäaikainen kapteeni Minttu Tuominen joka siirtyi Shenzhen KRS Vanken Raysin riveihin.

Naisten liigan keskeytyessä 2.12 Kiekko-Espoo(piste-keskiarvo 2,50) oli liigan kärkipaikalla juuri ennen KalPaa (PKA 2,44). Espoolaiset hävisivät alkusarjan aikana 18 ottelussa vain kolmesti.(KalPa-K-Espoo 4-2, K-Espoo-TPS 0-2 ja Ilves-K-Espoo 4-2).

Maalivahdit

Espoon maalivahti-tilanne on ollut tällä kaudella paras mahdollinen,koska selkeää ykkös-maalivahtia ei ole ollut vaan joukkueen maalivahtien peluutus on ollut hyvin tasaista. Alexandra Väyrynen(2 ottelua), Erica Jaskari(3 ottelua), Minja Drufva(6 ottelua) sekä Tiia Pajarinen(8 ottelua). Joukkueen maalivahti-osasto on pitänyt omalta osaltaan huolen siitä että Kiekko-Espoo on päästänyt vain 24 maalia alkusarjassa joka reippaasti vähiten koko liigassa.

Puolustus

Kauden kynnyksellä joukkueen pitkäaikainen kapteeni ja joukkueen tukipilari Minttu Tuominen lähti joukkueesta, mutta joukkueen puolustajat ovat hienosti ottaneet vastuuta ja pitäneet huolen ettei Tuomisen lähtö ole vaikuttanut joukkueen peliin huonolla tavalla. Muun muassa joukkueen kapteenistoon kuuluvat Tea Villilä ja Ella Viitasuo ovat ottaneet hienosti vastuuta. Ja joukkueen pistepörssin johtaja ja koko liigan pistepörssin sijalla 5. majaileva Nelli Laitinen (11+19) on jatkanut siitä mihin viime kaudella jäi.

Hyökkäys

Joukkueen kapteeni Annina Rajahuhdan operoiva hyökkäys on onnistunut laajalla rintamalla. Rajahuhdan(12+12) lisäksi muun muassa kokenut Emmi Leinonen(10+10) ja Tinja-Mariia Haukijärvi(14+7) ovat kaikki ylittäneet tällä kaudella 20 pisteen rajapyykin. Myös Espooseen pätkä-diilillä palannut ja 2 ottelua tehoin 4+1 ennen kauden keskeyttämistä tehtaillut Emma Nuutinen on myös kantanut kortensa kekoon ja tuonut joukkueeseen myös lisää kokemusta ja pelillistä johtajuutta.

Kiekko-Espoon pelit jatkuvat tammikuun 9. päivä ylemmän jatkosarjan ottelulla kun espoolaiset saavat Tapiolaan vieraaksi HPK:n.