Naisten liigan alkusarjan katsaus/all star-kentällinen

 

NAISTEN LIIGA (20-21)

Naisten Liigan alkusarja

Pelataan 11 joukkueen kaksinkertainen sarja, yhteensä 20 ottelua. Sarjan kuusi (6) parasta Naisten Liigaan. Loput viisi (5) Naisten Liigan alempaan jatkosarjaan.

Naisten Liiga

Naisten Liiga pelataan kuuden (6) joukkueen kaksinkertaisena sarjana (yht. 10 ottelua). Kaikki joukkueet jatkavat pudotuspeleihin sijoilla 1.-6. Alkusarjan pisteet jäävät voimaan.

Naisten Liigan alempi jatkosarja ja Liigakarsinta

Naisten Liigan alkusarjan viisi viimeistä muodostavat yhdessä Naisten Mestiksen karsinnasta tulevan yhden joukkueen kanssa kuuden (6) joukkueen alemman jatkosarjan, jossa pelataan kaksinkertainen sarja (yht. 10 ottelua). Sarjan kaksi parasta Naisten Liigan pudotuspeleihin sijoille 7.-8. Sijoille 3.-6. sijoittuneet jatkavat Naisten Liigan karsintasarjaan, jossa pelataan kaksinkertainen sarja (6 ottelua, alemman jatkosarjan pisteet voimassa). Sarjan kaksi parasta Liigaan kaudelle 21-22.

Liigan alempaan jatkosarjaan tarjottiin paikkoja naisten Mestiskarsinnan lohkovoittajille heidän ristiinkarsinnan peruuntumisen vuoksi. Näistä lohkovoittajista JYP otti paikan vastaan.

 

Naisten liigan alkusarja 

(Sarja keskeytettiin 2.12.2020)

Joukkue                        Ottelut     Voitot   JA-voitot   JA-häviöt    Häviöt            Piste-keskiarvo 

1.Kiekko-Espoo              18           15              0                0                3                            2,50

2.KalPa                            18           14              1                0                3                            2,44

3.HIFK                              19           11              4                0                4                            2,16

4.TPS                               18           10              1                2                5                            1,89

5.Ilves                              19           9                2                3                5                            1,79

6.HPK                              19           10              1                 2                6                            1,79

 

7.Kuortane                      17           7                0                1                 9                            1,29

8.Kärpät                          19           7                0                 2                10                          1,21

9.RoKi                             19           6                1                 0                12                          1,05

10.Lukko                         17           1                0                 0                16                          0,18

11.Sport                           17            0              0                 0                 17                          0,00

 

Pistepörssi

1.Elisa Holopainen, KalPa ,  18 ottelua, 32+22=54

2.Estelle Duvin, TPS,       18 ottelua, 18+22=40

3.Emmanuelle Passard, HIFK, 19 ottelua, 15+20=35

4.Matilda Nilsson, KalPa, 15 ottelua, 11+22=33

5.Nelli Laitinen, Kiekko-Espoo, 16 ottelua, 11+19=30

Torjuntapörssi

                                                    ottelut/ päästetyt maalit/ torjunta-%

1.Minja Drufva, Kiekko-Espoo     6                  5                      95,6

2.Anni Keisala, Ilves                     14                27                    94,3

3.Tiina Ranne,  KalPa                   9                  16                    93,4

4.Salla Sivula,  HPK                      8                  18                    93,2

5.Aino Laitinen, Kuortane            10                29                    92,7

 

Liigan Tähdistökentällinen

(Valinta-kriteerit: pelattuna vähintään ⅔ joukkueen otteluista. 1 pelaaja/joukkue)

Maalivahti

Anni Keisala, Ilves,14 ottelua, 27 PM, 94,3%                

 Anni Keisala on iso syy sille että Tampereen Ilves ylsi ylempään jatkosarjaan tällä kaudella. Ilves päästi sarjan neljänneksi vähiten maaleja ja joukkueen 19 ottelusta 14 pelanneen Keisalan panosta ei voi sivuuttaa.

 

Puolustajat

Nelli Laitinen, Kiekko-Espoo, 16 ottelua, 11 maalia, 19 syöttöä


Nelli Laitinen on ollut tällä kaudella Kiekko-Espoon tehokkain pelaaja ja on ottanut vastuuta sekä täyttänyt muiden Kiekko-Espoon puolustajien kanssa joukkueesta kauden kynnyksellä lähteneen Minttu Tuomisen jättämän aukon.

 

Aino Kaijankoski, Oulun Kärpät, 19 ottelua, 5 maalia, 11 syöttöä


Aino Kaijankoski on ollut Oulun Kärppien sisäisen pistepörssin sijalla 2. Hän oli yksi Kärppien tahmeahkon alkusarjan valopilkuista. Hän on myös rikkonut henkilökohtaisen piste-ennätyksensä tällä kaudella.

 

Hyökkääjät

Elisa Holopainen, KalPa, 18 ottelua, 32 maalia, 22 syöttöä


Mitä Elisa Holopaisesta voisi sanoa mitä hänestä ei ole tämän kauden aikana jo sanottu. Liigan pistepörssin ylivoimainen johtaja 54 pisteellään. Holopainen sekä Matilda Nilsson ovat johtaneen KalPan hyökkäyspeliä koko alkusarjan. Ehdottomasti tulevaisuuden tähti sekä liigassa että maajoukkueessa.

 

Estelle Duvin, TPS, 18 ottelua, 18 maalia, 22 syöttöä


Ranskan lahja TPS:lle sekä kotimaiselle naisten liigalle, Estelle Duvin on yksi liigan syyskauden suurimmista tähdistä. Duvin oli myös erittäin tärkeä tekijä sille että TPS eteni ensimmäisen kerran seuran historian aikana ylempään jatkosarjaan. Duvin on muodostanut äärimmäisen vaarallisen hyökkäyspään duon yhdessä Maija Otamon(17 ottelua, 15 maalia ja 11 syöttöä) kanssa.

 

Emmanuelle Passard, HIFK, 19 ottelua, 15 maalia, 20 syöttöä

Passard muodostaa HIFK:n tehokkaan ranskalaiskolmikon yhdessä Claire Rozierin ja Athen Locatellin kanssa. Hän on yksi Stadin Gimmojen “uuden tulemisen” johtohahmoja( HIFK pelasi naisten sm-sarjaa vuosina 1982-1989). Passard oli myös joukkueen paras pisteidentekijä kaudella 2019-20 (28+19).

 

Topit & Flopit

Vaasan Sport ei ole onnistunut tällä kaudella missään. Joukkue majailee sarjataulukon pohjalla alkusarjan päätteeksi. Voitot uupuvat ja maali-ero on karmaiseva -88. Toki vaasalaisilla on vielä mahdollisuus toistaa viime kauden temppu jolloin joukkue nousi alemmasta jatkosarjasta pudotuspeleihin.

Oulun Kärpät on naisten liigan kestomenestyjä. Joukkueen kausi alkoi todella tahmeasti sillä ensimmäisestä kymmenestä ottelusta tuli vain kolme voittoa.Joukkue onneksi otti komean loppukirin ennen kuin kausi keskeytyi.Mistä oululaisten tahmeus sitten on johtunut? Joukkue menetti ennen kauden alkua kolme isoa pelaajaa kun Isa Rahunen lopetti uransa, Saila Saari siirtyi KalPaan sekä Aino Karppinen RoKiin. Mikä tahansa syynä on ollutkaan,voimme vain toivoa että oululaiset saavat pelinsä kuntoon alemman jatkosarjan aikana.

-Tuomari-linja oli tasoltaan todella vaihtelevaa läpi alkusarjan. Selviä jäähyjä jäi viheltämättä sekä heppoisista kontakteista vihellettiin myös pelaajia rangaistus-aitioon. Toivottavasti tuomaritoiminta paranee kevättä kohden.

Taso-erot ovat olleet alkusarjan aikana järkyttävän suuret eräiden joukkueiden välillä. Vai mitä sanotte esim. KalPa-Sport 14-1 tai Kiekko-Espoo-Kuortane 12-0

+RoKi on ollut selvä piristysruiske liigalle. Sarja-nousija on yllättänyt monet joukkueet pirteällä peli-ilmeellään. “Lätkässä Lappiin” sloganilla ratsastavalla joukkueella on toki vielä pitkä matka kärkisijoille,mutta kaikki hyvä aikanaan

+Elisa Holopainen ottanut koko liigan takataskuunsa. Nuori KalPa-hyökkääjä on tehnyt tällä kaudella mitä haluaa. Toivottavasti Holopainen saa kevättä kohden mentäessä taustatukea muulta joukkueelta, jotta tuloksen teko vastuu ei lepäisi liiaksi hänen harteillaan.

+Kiekko-Espoon maalivahdit Tiia Pajarinen, Minja Drufva, Alexandra Väyrynen sekä Erica Jaskari ovat olleet iso syy sille että Kiekko-Espoo on päästänyt tällä kaudella vain 24 kertaa kiekon selkiensä taakse. Päävalmentaja Sami Haapanen mahtaa olla mielissään kun tietää että voi periaatteessa laittaa maaliin kenet vain joukkueen neljästä maalivahdista.