Norwich Cityn tie takaisin Premier Leaguen kentille

Viime kausi Englannin korkeimmalla tasolla Valioliigassa päättyi pettymykseen, sillä “The Canaries” lempinimeä kantava Norwich City putosi takaisin toiseksi korkeimmalle tasolle Mestaruussarjaan, vain yhden kauden mittaisella visiitillä. Putoaminen oli kova paikka koko Norwichille ja kysymykset joukkueen tulevaisuudesta käynnistyivät. Pelko joukkueen hajoamisesta pelaajien seurojen vaihdosten myötä oli aitoa, mutta turhaan. 

 

Norwich aloitti jo ennen kauden  20/21 alkua joukkueen sisäiset asiat vahvasti, sillä se ilmoitti hyvissä ajoissa pitävänsä joukkueen kasassa ja uusia osa-alueita joihin se kokee tarvitsevan lisää vahvistuksia. Joukkue on huokunut itseluottamusta joka osa-alueella, sillä luottamusta ja vastuuta on annettu pelaajille, jotka ovat jo olleet useamman kauden rakentamassa koko Norwich Cityn tulevaisuutta. 

 

Kauden puoliväli lähenee ja luotto lähteä uuteen kauteen lähes samalla rosterilla, kuin aikaisempina kausina on tuottanut tulosta. Kehitystä eri pelialueilla on nähtävissä, varsinkin puolustuksessa joka oli viime kaudella heittämällä koko Valioliigan surkein. Maalivahtipeli on ollut aikaisemmilla kausilla lähes täysin Tim Krulin hartioilla, mutta hänen loukkaannuttua on maalia vartioinut joukkueen 36 vuotias Pohjoisirlantilainen konkari Michael McGovern. Hänestä on noussut hetkessä joukkueen sankari, vaikka vuoden 2016 debyytti kauden jälkeen pelejä Norwich maalilla on kerääntynyt vaivaiset kahdeksan. Pohjoisirlantilainen on toiminut siis enimmäkseen maalivahtivalmentajan roolissa. 

 

Keskikentälle joukkue hankki ainoan kunnon vahvistuksen Tottenham Hotspurin riveistä, sillä se onnistui lainaamaan 20 vuotiaan lupauksen Oliver Skippin. Nuori Skipp tuo kentälle sitä varmaa pallonkäsittelyä ja luovuutta, mitä koko joukkue tarvitsee. Monipuolisuus keskikentällä on koitunut vahvuudeksi, sillä joukkueen sisältä löytyy nyt puolustavaan, sekä hyökkäävään rooliin pelaajia. 

 

Hyökkäystä on tähdittänyt viimeisten kausien tapaan suomalaistähti Teemu Pukki, jolla on mestaruussarjan neljänneksi eniten maaleja (9). Hyökkäyspeli kokonaisuudessaan on ollut tasaista ja joukkue on onnistunut haalimaan itselleen sarjan kärkipaikan kolmen pisteen erolla (37) Norwichin tavoin viime kaudella Valioliigasta pudonneeseen AFC Bournemouthiin. 

Peliesityksien  pysyessä nykyisellä tasollaan tulee Norwich City taistelemaan mestaruudesta ja noususta takaisin Valioliigaan tosi teolla.