Norwich säilytti kärki paikkansa

Päävalmentaja Daniel Farke lähti Reading FC otteluun kahdella muutoksella aikaisempaan kokoonpanoon, laitettuaan Kenny Mcleanin ja Marco Stieppermannin kentälle Mario Vrancic ja Alex Tetteyn tilalle.

 

Norwich City aloitti ottelun pirteällä jalalla ja haki johto maalia nälkäisesti, mikä palkittiin hyvin pian. Ottelu kerkesi vanhentua vain 11 minuuttia, kuin Reading puolustus lahjoitti pallon argentiinalais tähdelle Emiliano Buendialle joka laukoi 16 rajan kohdalta pallon varmasti vasempaan alakulmaan. 

 

Reading toipui maalista ja onnistui ottamaan pelistä otetta vaikean alun jälkeen. Vain kolme minuuttia Norwich johtomaalin jälkeen ranskalainen Michael Olise laukoo hieman onnekaankin kimmokkeen jälkeen pallon vierasjoukkueen verkkoon ja muuttaa tilanteen 1 – 1. Maalin jälkeen Reading siirtyi takaisin puolustavaan rooliin. 

 

Ensimmäinen puoliaika oli Norwich Cityn hallintaa ja he onnistuivat luomaan useammankin vaarallisen maalipaikan keskityksillään laidoista.

Suomalaistähti Teemu Pukki pääsi yrittämään kahdesti, mutta Reading maalivahti Rafael Cabral venyi refleksi torjuntoihin. Puoliajalle mentiin 1 – 1 tasapelissä.

 

Toiselle puoliajalle vierasjoukkue Norwich City teki kaksi vaihtoa, Todd Cantwell ja Kieran Dowell korvasi Marco Stiepermannin ja Josh Martinin

Vaihdot osoittautuivat hyviksi, sillä Cantwell oli heti aktiivinen hakemaan palloa ja laittoi Norwichin hyökkäyksiä tehokkaasti liikkeelle. Lopulta 55 minuutin kohdalla vaihdosta tullut Cantwell onnistui löytämään upealla syötöllä laitapuolustajan Max Aaronssin 16 alueen sisältä, jota Reading puolustaja joutui rikkomaan pilkun arvoisesti. Teemu Pukki asteli 11 metriin ja laukoi pallon kylmänviileesti ohi väärään suuntaan aavistaneen maalivahdin. 

 

Johtomaalin jälkeen vierasjoukkue hallitsi ottelua ja olikin lähempänä lisäämään johtoaan, kuin kotijoukkue tasoittamaan. Norwich City onnistui pitämään johtonsa loppuun asti voittamalla 1 – 2 ja näin jatkaa mestaruussarjan kärjessä kolmen pisteen erolla toisena olevaan Bournemouthiin.