Liigajoukkueiden joulutodistukset

Joulun kunniaksi pilke silmäkulmassa kirjoitettu analyysi SM-Liiga joukkueista

 

  1. Lukko

Sarjataulukon kärjessä oleva Rauman Lukko on painanut 2.21 pistettä per ottelu. Tämä tekee sen 42 pistettä 19 otteluun. Voimakas startti sekä tasaisesti ylivoimainen pelaaminen on tuottanut tulosta ja jättänyt puolet satakuntalaisista sanattomaksi. Joukkue joka on tehnyt eniten maaleja sekä tehokas puolustus on saanut arvosanaksi 10-.

 

2. Ilves

Toisin kun toisen Tampereen joukkueen maalivahti, Lukas Dostal on saanut jotain kiinni. Tämän joukkueen pelaajia nähdään useampi kappale pistepörssin kärjessä, joka viittaa joukkueen tehokkuuteen. Ilveksellä on nähty paljon NHL-lainapelaajia jotka ovat vaikuttaneet peliin voimakkaasti. Kun nämä tähtöset jättävät Tampereen taakseen, saattaa Ilveksen peli murtua täysin. 

Arvosana: 9,5

 

3. Pelicans

Suomen Chicagon joukkue on kirjaimellisesti noussut ojasta melkein huipulle. Vain 7 pistettä jäljessä olevat pussinokat ovat nöyrästi hakeneet 1.84 pistettä per peli. Pistepörssissä toiseksi paras Ryan Lasch koristaa Pelicansia kuin tähti joulukuusta. Erinomaista hyökkäyspelaamista löytyy tältä joukkueelta vaikka muille jaettavaksi. 

Arvosana: 10

 

4. HIFK

Stadin kingit ovat lähteneet kauteen mitään säästelemättä, ja se myös näkyy tuloksissa. Nuori lupaus Anton Lundell tekee kentällä mitä haluaa, ollessaan pistepörssin 4. Niilo Halonen on kiilannut valonnopeudella ykkösmaalivahdin Frans Tuohimaan ohitse 91,45 torjuntaprosentillaan. Fanit toivovat kovasti päävalmentajan lähtöä, ehkä saavat tämän joululahjaksi joulupukilta. 

Arvosana: 8,5

 

5. TPS

Ulkomaalaiset nakit ovat pistäneet turkulaisen kattilan kiehumaan uusiksi. Ennakkoluuloissa uiskennellut TPS on yllättänyt pelillään myös itsensä. Pisteitä per ottelu joukkue on paistellut 1.72. Yhdysvaltalainen Josh Kestner löytyy peräti yhdeksäntenä pistepörssissä, 18 pistettä 18 otteluun on leivottu tulos.

Arvosana: 9+ 

 

6. KooKoo

Kouvolan betoniviidakon valopilkku KooKoo jatkaa siitä mihin viime kaudella jäi. Entinen Mestis joukkue on noussut yhtä nopeasti kuin tsunami, ja on onnistunut pysymään mestoilla. Kasper Björkqvist tuotiin Kouvolaan jumalan kämmenellä sekä loput lisukkeet Mingoia ja Platzer tiputettiin taivaalta.

Arvosana: 8+

 

7. KalPa

Nälkäiset Savolaiset ovat vihdoin löytäneet toimivan pelin. Liigan paras joukkuepelaaminen sekä molemmissa päädyissä onnistuminen maistuu yhtä hyvältä kuin kalakukko. Esimerkillisesti pelannut joukkue taistelee näillä esityksillä keväällä pudotuspelipaikoista.

Arvosana: 9,5

 

8. Kärpät 

Alkukauden positiivisin asia tässä joukkueessa on ollut koronatestin tulos. Lomaileva Oululais joukkue on joutunut koville tämän katkonaisen alkukauden aikana. Joukkueen alisuorittaja-palkinnon saa kärki ketjujen hyökkääjät, onneksi juniori osasto toimii pelastajina.

Arvosana: 7

 

9. Tappara

Joukkueen yleinen alisuorittaminen pistää fanit miettimään olisiko puna keltainen huivi hienompi. Ikävä Lainetta sekä Barkovia kohtaan kasvaa ottelu ottelulta. Porkkanapöksyjen ykkösmies on ollut ylivoimaisesti Valtteri Kemiläinen. Mustaa makkaraa popsivan poppoon odotetaan heräävän talvihorroksesta mahdollisimman pian. 

Arvosana: 7-

 

10. Ässät

Patasydän pojilla kausi oli lähtenyt erittäin mallikkaasti, mutta hiipu yhtä nopeasti kuin 70-luvun Volvo. Jäähyboksissa viihtynyt joukkue kramppaa pahasti puolustuksessa, jonka seurauksena Ässät onkin päästänyt selkeästi enemmän maaleja kuin kukaan muu. Huonon alivoiman ja maalivahti pelaamisen takia joukkue on täysin homeessa.

Arvosana: 6-

 

11. Sport

Sanattomaksi vetävä Sport on kuin kopio Lappeenrantalaisesta hiekkalinnasta. Vaasalaisten ränsistynyt vuoristorata kuvaa heidän hyökkäyspelaamistaan, toisin kuin hyvin öljytty maalivahti sekä puolustus tuo länsirannikolle jämäpisteitä. Jonne Virtanen on ollut joukkueen valonsäde kannettuaan kultakypärää.

Arvosana: 6+

 

12. SaiPa

Vähiten maaleja pamauttanut Lappeenrantalainen hiekkalinna tarvitsee apua ja ohjeita linnan vahvistamiseen. Joukkueen hyökkäyspää hieman vuotaa mutta onneksi puolustus toimii vielä hyvin. Keltaisen armeijan aarre Tomas Zaborsky on kantanut kultaista kypärää 16 ottelussa. Jokaisen voitetun ottelun jälkeen fanit istuvat mestaruusjunan kyytiin. 

Arvosana: 6,5

 

13. Jukurit

Tästä joukkueesta ei tarvitse erikseen mainita mitään. Entinen Mestis joukkue on ollut Liigassa erittäin suurissa vaikeuksissa. Pelaajabudjetissa muille tasoitusta antava Mikkeliläis joukkue ei ole vakuuttanut NHL-lainapelaajan Vitali Abramovia lukuunottamatta.

Arvosana: 6+

 

14. JYP

Pitkätukkaisella joukkueella ei löydy muita taitoja kuin parturi kampaamo. Tienvarteen hyytynyt ruosteinen traktori kaipaa mestaruusvuosien virettä. Konkurssin partaalla oleva sirkusnäytös kaipaa uusia leijona estraadille. Heikosti esiintynyt lammaslauma on äärimmäisessä vaaratilanteessa jäädä sarjan jumboksi, vain yhden pisteen päässä oleva HPK on jo turvavälien sisäpuolella.

Arvosana: 5,5

 

15. HPK

Sarjataulukon pohjalla maatuneet ritarit eivät pärjää pelkällä Petri Kontiolalla, vaan asialle on tehtävä jotain. Hallitsevat Suomen mestarit ovat voittaneet nolosti vain 2 ottelua varsinaisella peliajalla. Edes NHL-lainoista ei ollut Hämeenlinnassa apua. 

Arvosana: 5+

 

teksti: Daniela Kälviläinen