Järvenpään Haukat toiveikkaana loppukauteen – “Se on se joukkueen tavoite ja unelma”

Jääkiekkoliiton alaisten sarjojen kilpailutoiminta on ollut keskeytettynä 2.12 alkaen koronavirusepidemian vuoksi. Jääkiekon Suomi-Sarjassa runkosarjan otteluohjelmaa on tarkoitus jatkaa vuodenvaihteen jälkeen ja samalla jatkuu myös Järvenpään Haukkojen kausi. Haukkaparvi lähteekin loppukauteen optimistisena ja määrätietoisena. Tavoitteiden osalta sävelet ovat selkeät.

Haukat majailee 14. joukkueen sarjassa tällä hetkellä kymmenentenä. Joukkueiden järjestys runkosarjassa määräytyy kuluvalla kaudella pistekeskiarvon mukaan, joka näyttää järvenpääläisillä tällä hetkellä lukemaa 0,93. 14 ottelua on takana ja pientä petrausta vaaditaan, mikäli varovaisen optimistiset tavoitteet halutaan saavuttaa jo tällä kaudella. Vaikka Haukkojen haaveena onkin pelata tällä kaudella jo Suomi-Sarjan pudotuspeleissä, niin perusasiat ja tavoitteet ovat päävalmentaja Jarmo Räihän mukaan arjessa:

– Odotukset joukkueella ovat tulevaisuudessa ja hyvin maltilliset. Olemme lisänneet harjoitusmääriä ja yrittäneet saada arjesta toimivan, sekä kilpaurheilupainotteisen. Tämä muutos ottaa aikaa ja sen kanssa on oltava hyvin kärsivällinen. Kun saadaan pelaajat tekemään hommia joka päivä paremmin kuin edellinen päivä, niin uskon Haukkojen pelaavan vielä jonakin päivänä Suomi-Sarjan pudotuspeleissä. Se on se joukkueen tavoite ja unelma. Toivotaan, että se tapahtuisi jo tänä vuonna.

Haukoilla on tavoitteiden osalta selvät sävelet. Kuva: Jenny Tirkkonen

Haukkojen tämän kauden joukkueen rakentaminen alkoi aikataulullisesti hieman myöhäisessä vaiheessa, sillä valmennustiimin kasaaminen hieman venähti. Järvenpäässä ja pääkaupunkiseudulla on paljon tällä hetkellä pelaajia ilman joukkuetta, mutta tässäkin asiassa on melko selvää, että ongelmaksi Haukkojen kannalta muodostuvat raha-asiat:

– Pelaajat pyytävät ilmaisia kausia ja palkkaa pelaamisesta. Valitettavasti meillä Haukoissa ei ole siihen varaa ainakaan toistaiseksi. Tässä vastaus siihen, jos joku ihmettelee miksi tämä tai tämä entinen järvenpääläinen kiekkoilija ei pelaakkaan Haukoissa tällä kaudella.

Järvenpään kiekkoylpeys onkin tällä kaudella pyritty kasaamaan nuorista, kyvykkäistä ja eteenpäin pyrkivistä pelaajista. Räihä toivoo, että se kantaa tulevaisuudessa hedelmää ja Järvenpäässäkin aletaan päästä yhä useammin täysiin pistepotteihin käsiksi. Haukat ovat tällä kaudella pelanneet 14 ottelua, joista on tarttunut matkaan kolme voittoa varsinaisella peliajalla ja kaksi kertaa on Haukkojen liito riittänyt voitonjuhliin varsinaisen peliajan jälkeen. Tulokset ovat valmennuksen mukaan olleet aikalailla sitä, mitä ollaan osattu odottaa:

– Tiukkoja ja tasaisia pelejä. Maalin tai kahden tappioita. Vielä kun saamme yksilöiden onnistumiset ja itseluottamuksen, sekä uskon tulevaisuuteen oikealle tasolle, niin saamme käännettyä nämä tiukat tappiot voitoiksi. 

Vaikka pyrkimys onkin leipoa Haukoista ammattimaisempi ja kilpaurheilullisempi seura, niin joukkueessa on silti menty kuitenkin terveys edellä ja mietitty kilpailullisia tavoitteita vasta sen jälkeen. Joukkueen sisällä ohjeistuksia, sääntöjä ja suurta huolellisuutta on noudatettu siinä missä muidenkin seurojen oletetaan sen tekevän. Tähän mennessä kaikki onkin mennyt todella hyvin ja joukkue, sekä sen jäsenet ovat pysyneet terveinä:

– Olemme olleet tosi tyytyväisiä, ettei yhtään koronatapausta ole löytynyt joukkueestamme. Odotamme tulevaa, kuinka rajoitteet kiristyvät ja jatkuvat? Päästäänkö kausi aloittamaan vuodenvaihteessa ja kuinka joukkue pystyy harjoittelemaan?

Haukkojen päävalmentaja Jarmo Räihällä on ajatus Haukkojen viemiseksi eteenpäin. Kuva: LeijonatTV

Siinä missä muilla seuroilla, myös Järvenpään Haukoilla haasteet ovat pelkästään jo vallitsevan epidemian puolesta kovat. Täytyisi päästä harjoittelemaan jäällä, ilman jäätä ja ennen kaikkea pysyä terveenä. Yhteistyökumppaneita pitäisi löytää lisää, eikä monikaan seura varmasti selviä, jos pelataan tyhjille katsomoille. Räihällä itsellään on joitakin ideoita ja ajatuksia siitä, kuinka Haukat pystyisi puskemaan itsensä kunnialla näiden vaikeiden aikojen läpi:

– Haukat täytyisi jollain tavalla saada enemmän näkymään ja innostamaan lähiseudun lapsia ja ihmisiä, vaikka niin että siitä voisi tulla tämän ”korona-ajan” ilmiö. Me taistelemme ja tsemppaamme yhdessä läpi harmaan kiven. Olisi hienoa jos saataisiin enemmän yleisöä ottelutapahtumiin ja vaikkapa joku perustaisi meille rumpuryhmän katsomoon? Olisihan se myöskin hienoa jos meillä olisi oikein kunnon fanilauma, joka kannustaisi ja pitäisi ääntä otteluissa.

Tämän hetkisten suunnitelmien mukaan Haukkaparvi testaa lentokykään seuraavan kerran 6. tammikuuta Porissa, kun vastaan asettuu Isomäki Areenassa sarjakutonen Karhu HT.