Dallas Stars kausiennakko 2021

Nhl kausi 19-20 oli kaikkea muuta kun lokakuussa 2019 ajateltiin. Kevääseen asti kaikki meni mainiosti, kunnes koronaviruksen takia jouduttiin kausi keväällä keskeyttämään ja Stanley cupista taisteltiinkin vasta syksyllä. Nyt on hyvä hetki jättää kausi menneeseen ja keskitytään tulevaan kauteen ja tulevan kauden Dallas Starsiin

Viime Kauden finalisti joukkueessa ovi on ikävä kyllä käynyt pääosin vain ulospäin eikä ainakaan vielä ole hankintoja tehty tulevaa kautta varten. Joukkueella on runko hyvin kasassa viime kaudelta, joten tarvittavat lisäykset liittyvät lähinnä materiaalin leveyteen. 

Hyökkäys

Dallasin viime kauden ykkösketjua katsottaessa voisi todeta, että kyseessä on yksi liigan tulivoimaisimmista ketjuista. Ikävä kyllä asia ei pidä paikkaansa ainakaan tehopisteiden valossa. Jamie Bennin, Tyler Seguinin ja Alexander Radulovin tähdittämä ykkösvitja pystyy kantamaan vastuuta ja ratkomaan pelejä, mutta ikävä kyllä kolmikolla on todella paljon parannettavaa menneestä kaudesta. Tulevalla kaudella odotetaan siis tason nostoa ykkösnyrkiltä, mutta odotettavissa on myös Roope Hintzin ja Denis Gurianovin esiinmarssi joukkueen vastuun kantajina. Gurianov nakutti viimekaudella 20 täysosumaa ja Hintz jäi vain maalin päähän tehden 19 maalia. Roope Hintz pääsee todennäköisesti aloittamaan kauden ykkössentterin paikalta, kun Seguin on näillä näkymin huhtikuun alkuun asti sivussa lonkkavaivan takia. Hyvä kuitenkin muistaa, että Dallasissa ei lähes 10 miljoonan Seguinia ihan helposti kakkoskentään alenneta. Joel Kiviranta tullee saamaan näytönpaikan runkosarjassa, koska oli playoffeissa yksi kentän näkyvimpiä pelaajia kokoonpanoon päästyään. Veteraani Joe Pavelskista saadaan todennäköisesti todella hyvä mentori nuorelle Kivirannalle. 

Puolustus

Dallasissa tähtipakin roolia on päässyt toteuttamaan pitkään John Klingberg (6+26=32), mutta ensi kaudella tämän roolin tullee itselleen lunastamaan Miro Heiskanen (8+27=35). Vaikka Klingberg pelasi viime kaudella 10 peliä vähemmän kuin Heiskanen, niin teho tilastossa Klingberg oli pakkasen puolella -10 ja Heiskanen taas plussan puolella +14. Dallasissa saatetaan hyvinkin nähdä suomalaisista koostettu pakkipari, kun Heiskanen saa parikseen Esa Lindellin. Lindell on ollu jo muutama kauden ajan Dallasin luottopakki puolustusalueen härkänä. Klingberg tulee todennäköisesti saamaan kaverikseen isokokoisen Jamie Oleksiakin, ainakin mikäli sama trendi jatkuu edellisiltä kausilta. Puolustuksen veteraanina toimii 34 vuotias Andrej Sekera, joka saa vastuun kolmannesta parista. Sekeran kaveriksi todennäköisin vaihtoehto on Mark Pysyk, joka hommattiin tälle kaudelle Florida Panthersista

Maalivahdit

Maalivahdeista ei liikaa sanottavaa löydy. Isokokoinen Ben Bishop on maaliskuuhun asti todennäköisesti sivussa polvivamman takia. Bishopin vamma antaa Anton Khudobinile ison vastuun tähti paitojen veräjänvartijana. Khudobin pelasi loistavat pudotuspelit, mutta tarvitsee luotettavan kakkosmaalivahdin taakseen siihen asti, kun Bishop on pelikuntoinen. 

Yhteenveto

Suomi Lasien läpi katsottuna tuleva kausi on todella mielenkiintoinen Dallasissa, kun Heiskanen, Hintz ja Lindell saavat isoa vastuuta. Suurin ongelma Dallasilla on saada Seguin, Radulov ja Benn peli päälle. Yli 25 miljoonan arvoinen kolmen miehen iskujoukko ei voi seilailla ympäri kaukaloa keräten miinusmerkkistä saldoa tehotilastoon. Radulov oli kolmikosta ainoa jolla tehotilasto näytti plussaa runkosarjan päätyttyä +8. Herrat Benn ja Seguin, kun heräävät pelaamaan niin kausi voi päättyä jopa kirkkaimpaan pokaaliin.