Herätyksen paikka HIFK!

 

Ville Peltosen ensimmäinen kausi on HIFK:ssa on käynnistynyt hatarasti. Kuva: HIFK

Liigakauden suurimpiin ennakkosuosikkeihin kuuluva Helsingin IFK on suorastaan kyntänyt koko alkukauden. Tulokasvalmentaja, seuraikoni Ville Peltonen ei ole saanut peliä rullaamaan. HIFK on ollut todella aneeminen.

Teksti: Joonas Nikander

Kotimaisessa liigassa Peltosen suojatit majailevat sarjataulukossa vasta yhdeksännellä sijalla. Joukkue putosi myös jääkiekon Mestarien liiga CHL:stä. 

Jos IFK haluaa taistella kotimaisen liigan runkosarjan voitosta, on tapahduttava iso muutos. Kärki on karannut jo 11 pisteen päähän. Kaudesta toiseen ylivoimaisella pelaajabudjetilla pelaava IFK:n menestys on ollut huolestuttavan huonolla tasolla. 

Tietenkin kausi on vasta alussa, mutta nyt on jo nähtävissä, ettei peli ole uomissaan. Joukkuetta johtavat pelaajat alisuorittavat, eikä tehoja tule. Fanit lähtivät kauteen suurin odotuksin, mutta toistaiseksi suoritukset ovat olleet häpeällistä katsottavaa.

Hankittiinko Ville Peltonen liian suureen pestiin? Liian aikaista sanoa, mutta tulosta täytyy joka tapauksessa alkaa tulla. 

Jos otteet eivät parane, uskaltaako IFK vaihtaa jälleen valmentajaa? Ennen kautta ajateltiin, että Peltonen on juuri oikea mies palauttamaan IFK:n mestaruusjunan takaisin raiteilleen. Tällä hetkellä siitä ollaan vielä hyvin kaukana.

Uudet hankinnat alisuorittavat 

 

IFK putosi tiistai-iltana jääkiekon Mestarien liigasta häviten Ruotsin Frölundalle lukemin 1-4. IFK:n urheilutoimenjohtaja Tobias Salmelainen aloitti seuran organisaatiossa kaudella 2017-2018. 

Salmelainen on painottanut koko ajan, että IFK haluaa olla eurooppalainen huippuseura. Tulokset ovat olleet kuitenkin päinvastaisia. IFK on päässyt ainoastaan kaksi kertaa CHL-alkulohkosta jatkoon, ja parhaimmillaan puolivälieriin asti.

Jos IFK haluaa olla eurooppalainen huippuseura, täytyisi puheiden muuttua teoiksi. Ville Peltosen avauskaudella puheet ovat jääneet puheiksi. 

IFK on tälläkin kaudella paperilla yksi liigan kovimmista joukkueista, ellei kovin. Joukkueeseen hankittiin ison profiilin pelaajia. Eetu Koivistoinen, Jere Innala, Olli Palola ja Jordan Schmaltz ovat todella kovia pelimiehiä, mutta kausi ei ole lähtenyt läheskään toivotulla tavalla liikkeelle. 

Koivistoinen oli IFK:lle tyypilliseen tapaan loukkaantuneena alkukauden, mutta on nyt päässyt takaisin kaukaloon. Viime kaudella 20 maalia tehnyt Jere Innala ei osu tällä hetkellä edes ladon seinään. Kultakypärä Olli Palolaltakin odotetaan enemmän. Koko joukkue kuitenkin alisuorittaa ja pahasti.

Fanit ovat joutuneet pettymään useaan otteeseen alkukaudella. Kuva: HIFK

Maalinteko on vaikeaa

 

IFK:n suurimmaksi ongelmaksi on jälleen muodostumassa maalinteko. Kaudesta toiseen IFK hallitsee valtaosaa peleistä, mutta kiekkoa ei vaan saada vastustajan maalivahdin taakse. Ovatko stadin kirkkaat valot liian kirkkaat? 

Vaikka IFK:n joukkue on viime kausiin verrattuna nuorentunut, on pelaajilla vankka kokemus liigajäiltä. Toista kautta punapaidassa pelaava Otto Paajanen on 300 liigaottelun konkari ja todellinen joukkuepelaaja. Joukkueen kapteeni, IFK-kasvatti Teemu Tallberg tuo myös rutkasti liigakokemusta joukkueeseen. Johtavat ja kokeneet pelaajat joukkueessa auttavat nuorta kaartia sopeutumaan liigajäille.

Kausi on vasta alussa ja aika näyttää, onnistuuko IFK kääntämään kelkan vai tuleeko Peltosen tulokaskaudesta täysi floppi. Seuraava näytön paikka on tänään torstaina, kun Tappara tulee vierailulle.